Aydınlı Çiftçinin Sorunları Maliye Bakanlığı’na Taşındı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ile birlikte Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'u ziyaret eden ziraat odası başkanları sorunlarını Ankara’ya taşıdı.

Aydınlı Çiftçinin Sorunları Maliye Bakanlığı’na Taşındı

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Aydın Ziraat Odaları Başkanları ile birlikte Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur'u makamında ziyaret etti.

Mehmet Erdem, ziyaretle ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Tarımsal ürünlerden yağlı tohum bitkilerine ödenen prim desteğinden yüzde 4 kesinti yapılması sorununu masaya yatırdık. Başta pamuk primleri olmak üzere borsada tescili yapılan tarımsal ürünlerde geçmiş yıllardan bu yana prim ödemelerinden yüzde 2 kesinti yapılırken bu yıl yüzde 4 kesinti yapılması tepkilere neden olmuştu. Bu konuyu detaylı bir şekilde konuştuk. Sayın Bakan Yardımcımız ilgili bürokratları makamına davet ederek konuyu irdelediler. Görüşmelerin sonucunda sorunun çözümü konusunda ilgili bürokratlar çalışma yapması kararlaştırıldı. Bundan sonraki günlerde mısır, buğday ve zeytinyağı gibi ürünlerin primlerinde de oluşabilecek yüzde 4 kesinti ihtimalini ortadan kaldıracak çalışma Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak. Bu konudaki duyarlılıklarından ötürü Ziraat Odası Başkanlarımıza ve sorunun çözümünde yardımlarını esirgemeyen Maliye Bakan Yardımcımız Sayın Abdullah Erdem Cantimur'a teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA