Ürdün Krallığı'nın 68. Yıl Dönümü Kutlandı

Ürdün Krallığı'nın 68. yıl dönümü kutlandı.


Marriott Otel'de Ürdün Krallığı'nın 68. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon verildi.

Ürdün'ün Ankara Büyükelçisi Amjad Al Adaileh konukları kapıda karşıladı. Resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yabancı misyon şefleri katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan ve hükümet adına resepsiyona katıldığını belirterek, "Ürdün ve Türkiye halkları tarihten bu yana hep dostluk ve kardeşlik duyguları şeklinde oldu. Tarih bağlarımız, inanç bağlarımız, kültür bağlarımız ve coğrafyamız her zaman bizi birbirimizle kardeş ve dost yaptı" ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında ilişkilerin mükemmel olduğunu belirten Arınç, "Türkiye ve Ürdün iki huzur adası, iki huzurlu ülke olarak göze çarpmaktadır. Bölgenizde özellikle son yıllarda krizlerde Türkiye ve Ürdün, bölge halklarının masum ve mazlum insanlarına kucak açmıştır" diye konuştu.

Adaileh yaptığı konuşmada, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirterek, iki ülke arasındaki ilişkileri her alanda geliştirmek istediklerini kaydetti.

Arınç ve Büyükelçi Adaileh, üzerinde 68 rakamının olduğu pastayı kesti

Kaynak: İHA