Başkent’te, Ülkücüler Lice’de İndirilen Türk Bayrağı İçin Yürüdü

Başkent’te, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz liderliğindeki bir grup, Lice’de 2. Hava Kuvveti Komutanlığı’na bağlı bir askeri alanda Türk bayrağının indirilmesine tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.


Gazi Üniversitesi’nin Beştepe Kampüsü’nde toplanan ülkücü bir grup, sloganlar eşliğinde ve Türk bayraklarıyla Kızılay’a yürüdü. Grup, Güvenpark'ta Türk Bayrağı için saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Güvenpak’ta basın açıklaması yaptı.

Konuşmasında Diyarbakır’ın Lice ilçesinde meydana gelen olayları hatırlatan Kılavuz, bölgede yaşanan gerginliklerin toplumda rahatsızlık meydana getirdiğini ve askeri bir alanda Türk bayrağının indirilmesinin kabul edilemez bir durum olduğunu belirtti.

Ülkücülerin gerektiğinde Türk bayrağını korumaya talip olduğunu ifade eden Kılavuz, “Türk milliyetçileri, yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir. Bu zillete sessiz kalan herkes, günü geldiğinde yüce milletimizin önünde hesap verecektir. Bayrağımıza el uzatanlar ve indirilmesine müsaade edenler elbette bunun bedelini ödemekten kaçamayacaktır” diye konuştu

Kaynak: İHA