Kumluca Belediyesine Avrupa'dan Ödül

Avrupa Kalite Araştırma Kuruluşu (ESQR) tarafından verilen "En İyi Kalite Uygulamaları 2014" ödülüne layık görülen Kumluca Belediyesi, ödülünü Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın katıldığı törenle Brüksel'de aldı.

Ödül töreni sonrasında konuşan Çetinkaya, kalite anlamında Türkiye'de ilkleri başarmış bir belediye olduklarını belirterek, kalite konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı iki yıldır Avrupa'daki prestijli kurumlardan ödül aldıklarını söyledi.

ESQR tarafından verilen ödülü Türkiye'den sadece Kumluca Belediyesinin aldığına dikkati çeken Çetinkaya, "Buraya gelinceye kadar geçen süreçte kurumsallaşmak, kalite anlamında markalaşmak istedik. 2007'de toplam kalite yönetimi belgesini alan 33. belediyeydik. Sonrasında Müşteri Memnuniyeti ve Şikayet Yönetim Sistemi'ni alan ilk kamu kuruluşu olduk" diye konuştu.

Ödülü Kumluca insanı ve Kumluca Belediyesi personeli adına aldığını belirten Çetinkaya, "Almış olduğumuz bu ödülle, hizmet kalitesini biraz daha artırarak, sürekli kalite, sürekli değişim parolasıyla hizmet etmeye devam edeceğiz" dedi.

ESQR'a yönelik bir başvurularının olmadığını kaydeden Çetinkaya, "Demek ki düzgün çalışınca, dürüst çalışınca, güzel şeyler yapınca birileri sizi keşfediyor ve ödüllendiriyor" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA