Türk ve Çinli İş Adamları Yemekte Bir Araya Geldi

Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği (TÜÇİAD) tarafından düzenlenen yemekte, Türk ve Çinli iş adamları bir araya geldi.

Kentteki bir otelde düzenlenen yemeğe, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, TÜÇİAD Genel Başkanı Kemal Koçak, Çin'in Sanya kenti Turizm Kalkınma Komitesi Direktörü Zhou Chunhua ile Türk ve Çinli iş adamları katıldı.

Yüksel, burada yaptığı konuşmada, bu toplantının Sanya ile Antalya arasında kurulacak işbirliği köprüsünün ilk adımı olabileceğini kaydederek, "İnanıyorum ki gelecekte daha kalabalık toplantılarda daha büyük salonlarda bir araya geleceğiz" dedi.

Sanya kentinin yılda 12 milyon Çinli yerli turisti, Antalya'nın ise 12 milyon yabancı konuğu misafir ettiğini ifade eden Yüksel, "Biz çiçek üretiminde çok önemli bir noktadayız, Sanya da 'Süs bitkileri ve çiçek üretiminde iddialıyız' diyor. Birbirimizi destekleyebilecek özelliklerimiz var. Dolayısıyla bu birliktelik gelecekte geliştireceğimiz işbirliklerinin bir işareti" diye konuştu.

Koçak ise katılımcılara teşekkür ederek, toplantının hayırlı olmasını ve gelecekte daha da büyük organizasyonlarda bir araya gelinmesini temenni etti.
Zhou Chunhua da Antalya'ya ilk kez geldiklerini ve beğendiklerini söyledi.

Sanya ve Antaya'nın birçok ortak noktası olduğunu kaydeden Chunhua, ileriye yönelik birlikte çalışmalar yapılabileceğini belirtti.

Antalya'nın turizmde çok hızlı yükseldiğini bildiklerini dile getiren Chunhua, özellikle Antalya'ya gelmelerinin bir sebeplerinden birinin de bu olduğunu vurguladı. Chunhua, "Sanya tropikal bir cennet olmasının yanı sıra yatırım olarak da bir cennet. Herkesi Sanya'ya bekliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, Çin heyeti tarafından Sanya kentinin tanıtımı, TÜÇİAD ve Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından da Antalya tanıtımı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA