Toçoğlu,”türkmen Vatandaşlarla Her Zaman Birlikteyiz”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu günlük programı kapsamında Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği İcra Kurulu Üyesi Dr. Eşref Kamil’i makamında ağırladı.

Toçoğlu,”türkmen Vatandaşlarla Her Zaman Birlikteyiz”
Ziyarette konuşan Başkan Toçoğlu, “Irak sınırları içerisinde yaşayan Türkmen vatandaşlarımız ile her zaman birlikteyiz. İnşallah ilerleyen süreçlerde bağımızı daha da güçlendireceğiz” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu günlük programı kapsamında Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği İcra Kurulu Üyesi Dr. Eşref Kamil’i makamında misafir etti. Irak’ta yaşayan Türkmenlerle her zaman iletişim içerisinde olduklarını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “ Dünyanın dört bir tarafında yaşayan soydaşlarımızla her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Irak sınırları içerisinde yaşayan Türkmenlerle her zaman birlikte ve iletişim içerisindeyiz. İnşallah ilerleyen süreçte düzenlenecek programlarla bağımızı daha da güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Toçoğlu’na Türkmeneli İnsan Hakları Derneği ve Türkmeneli Sanatçılar Birliği adına iki plaket takdim eden Irak Türkmeneli İnsan Hakları Derneği İcra Kurulu Üyesi Dr. Eşref Kamil, “Aramızdaki sınırlara rağmen kardeşlik bağımız her zaman daimidir. Büyükşehir Belediye Başkanımıza bizlere gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonra niyetimiz Sakarya halkı ile bizim halkımızın bütünleşmesi ve kültürler arası iletişimin arttırılmasıdır” diye konuştu.

Başkan Toçoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Dr. Eşref Kamil’e teşekkür etti.
Kaynak: İHA