Heyelan İçme Suyu Boru Hattını Patlattı

Kumluca'nın Büyükalan Mahallesi'nde meydana gelen heyelanda, ilçeye içme suyu sağlayan boru hattı zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Büyükalan Mahallesi Kürce mevkisinde heyelan meydana geldi. Heyelan sonucu ilçeye içme suyu sağlayan irsaliye hattında da zarar oluştu.
Kumluca Belediyesi ekipleri, arızanın giderilebilmesi için iki gün süreyle çalışma yaptı. Çalışmalarda, heyelan sonucu zarar gören bir metre çapındaki ÇTP borunun yaklaşık 11 metrelik kısmı 15 kişilik bir ekiple değiştirildi.
Çalışmaların yapılabilmesi için ana hattaki su, tahliye vanaları ile farklı yerlere yönlendirildi. Çalışmalar sona erdiğinde bu kez tahliye vanalarında fazla basınçtan kaynaklanan arızalar meydana geldiğini ifade eden Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bu arızaları da giderdiklerini ve ilçedeki su kesintisinin kısa sürdüğünü söyledi.

Su arızalarının çok hassas bir konu olduğuna değinen Çetinkaya, "Bir metre çapındaki boruda çalışma yapabilmek için öncelikle suyu boşaltmamız gerekiyor. Suyun boşaltılması 2-3 saati buluyor. Kaynak işlemlerinden sonra suyun tekrar aynı seviyeye gelmesi yine 2-3 saat sürüyor. Tüm bunları tamamladık ve halkımızı susuz bırakmamak için yoğun bir çaba sarf ettik. İnşallah bir daha böyle bir durum yaşamayız" dedi.

Kaynak: AA