Bakan Çelik, Europalia Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali Heyetini Kabul Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Europalia Uluslararası Kültür ve Sanat Festivaline ilişkin, ''Binlerce yıllık köklü kültürümüzün geleneksel ve modern unsurlarının, sahip olduğumuz renklerin bütününün yüzlerce sanatsal etkinlikle icra edilip tanıtılacağı bu projenin, Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişkileri bir üst perdeye taşıyacağına inanıyoruz'' ifadesini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, dünyanın en prestijli sanat festivali olarak kabul gören Europalia'nın, 2015-2016 organizasyonunda konuk ülkenin Türkiye olduğu bilgisi verildi.

Açıklamaya göre, Europalia Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali heyetini kabul eden Bakan Çelik, projenin Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişkileri bir üst perdeye taşıyacağını vurguladı.

Bakanlık ile Europalia arasında, Europalia Turkey 2015-2016 Çerçeve Anlaşması'nın bugün imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

''Bilindiği üzere, 1969 yılından beri, iki yılda bir ekim-ocak ayları arasında Brüksel merkezli olarak Avrupa'nın muhtelif şehirlerinde düzenlenen Europalia Festivali, Avrupa'nın en önemli kültür ve sanat organizasyonlarından biridir. Binlerce yıllık köklü kültürümüzün geleneksel ve modern unsurlarının, sahip olduğumuz renklerin bütününün yüzlerce sanatsal etkinlikle icra edilip tanıtılacağı bu projenin, Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişkileri bir üst perdeye taşıyacağına inanıyoruz.''

Çelik, sinemadan tiyatroya, edebiyattan müziğe, el sanatlarından gastronomiye, müzecilikten kütüphaneciliğe kadar birçok alanda sergilenecek özgün performanslarla sadece sanata değil, aynı zamanda milletlerin kardeşliğine ve dünya barışına da insanlığın ortak değerleri paydasında önemli mesajlar verebilecekleri inancında olduklarını belirtti.

-''Türk kültürünü görmek isteyecekler''

Bakanlığın koordinatörlüğünde yürütülecek bu projede Türkiye'yi Erman Ilıcak'ın temsil edeceğini aktaran Çelik, projenin sanat küratörlüğünü ise Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın üstleneceğini bildirdi.

Çelik, projede yaklaşık 18 ay kadar sürecek bir sürece girecekleri bilgisini vererek, desteği geçen herkese teşekkür etti.

Europalia Genel Komiseri Luc Bertrand da Türk kültürünün çok etkileyici olduğunu bildiklerini belirterek, bunu herkesin görmek isteyeceğini düşündüklerini ifade etti.

Bu nedenle katılımın yüksek olacağını vurgulayan Bertrand ''Europalia, bir ülkenin kendisine tanıtması mevcudiyetini hissettirmesi açısından gerçekten çok iyi bir platformdur'' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA