Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem Neü'de Konferans Verdi

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde (NEÜ) öğrencilerle bir araya geldi.

Erdem, NEÜ ZETA Topluluğu ve Uluslararası Vizyon Gençlik Derneği iş birliği ile Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans Salonunda düzenlenen "Eğİtim ve Gençlik" adlı konferansta, dünyanın hızlı bir küreselleşme sürecine girdiğini ve bu dönemde ülkelerin bilgi topluluğu olma hususunun önceliğini korumakta olduğunu söyledi.

Küreselleşmenin etkilerini olumlu hale getirebilmek için, ülkelerin bilgi toplumuna geçişini hızlandırmaları gerektiğini aktaran Erdem, şunları kaydetti:
"Eğitim sistemi, geleneksel yapısını terk ederek bilgi toplumunun ihtiyacına göre yeniden yapılanmaya gitmek zorundadır. Teknolojik gelişmeler eğitim sistemindeki eğitimi ve öğretimi de etkileyecek, değiştirecektir. Hızlı bilgi artışı hangi görev ve kademede olursa olsun, bireyin bilgilerinin eskimesine, mevcut bilgilerinin kısa sürede yetersiz kalmasına yol açmaktadır. Özellikle teknik alandaki öğrencilerin bilgileri, okulu bitirdiklerinde teknolojinin ilerlemesiyle yetersiz kalmaktadır. Kişinin kariyerini sürdürebilmesi için ihtiyaç duyduğu bilgilerin sürekli değişmesi, öğretenlerin ve öğrenenlerin daha dinamik olmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle eğitim sektörü gelecekte de her zaman olduğu gibi en önemli."
Konferansın sonunda NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Erdem'e günün anısına çini plaket verdi.
Kaynak: AA