'Uluslararası Sulu Boya Bienali' Başladı

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEHÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uluslararası Suluboya Derneği (IWB) işbirliği ile düzenlenen "Uluslararası Sanat Yoluyla Evrensel Sevgi 2014 Sulu Boya Bienali"nde farklı ülkelerin sanatçıları bir araya geldi.

Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Konferans Salonu'nda düzenlenen Bienal'e aralarında, ABD, Avustralya, Kanada, Çin, İspanya, Portekiz, Rusya, Yunanistan, İran'ın da bulunduğu 63 ülkeden 697 ressam katıldı.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı ülkelerden ayrı dilleri konuşan sanatçıları bir araya getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, düzenlenen etkinliğin 8 Mayıs'a kadar devam edeceğini söyledi.

Sanat yoluyla farklı kültürlerden sanatçıların kaynaşmasını sağladıklarını ve bölgenin kültür, sanat hayatına katkıda bulunduklarını vurgulayan Arslan, "Sanat eğitimi veren kurumlar arasında işbirliği ve dayanışmayı gerçekleştirmek amacıyla bir araya geldik. Etkinliğe 63 ülkeden 697 sulu boya ressamı birer adet sulu boya eseriyle yarışmacı olarak katıldı.

Çeşitli ülkelerden 91 ünlü sulu boya ressamının jüri üyeliği yaptığı değerlendirme sonucunda farklı kategorilerde ilk üçe giren yarışmacılarımızı belirledik" diye konuştu.

Ressamların serbest dalda eserlerle yarışmaya katıldıklarını belirten Arslan, ulusal, uluslararası ve 19 yaş altı kategorilerinde 7 ressama ödül verileceğini kaydetti.


-"Türkiye'de ilk defa bu boyutta bir sanat etkinliği yapılıyor"

Uluslararası Sulu Boya Derneği kurucusu Atanur Doğan ise ilkini ve ikincisini İzmir Seferihisar'da gerçekleştirdikleri etkinliğine bu yıl Nevşehir'in ev sahipliği yaptığını ifade etti.


Bu yılki etkinliğin bienal olarak, akademik açıdan katılımcı sayısı göz önüne alındığında dünyada ilk olduğunu vurgulayan Doğan, "Türkiye'de ilk defa bu boyutta bir sanat etkinliği yapılıyor. Sulu boya dalında da dünyada ilk olma özelliği taşıyor. Dünyadaki sulu boya hareketine öncülük yapmaktan, Türkiye'de ressamları buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dernek olarak yaptığımız bu festivallere diğer ülkelerden davet alıyoruz. Tayland bize 2 ay sonra etkinliklerin ülkelerinde yapılması için teklif verdi" dedi.


Kaynak: AA