Oğlunun Mezarına, Şehit Edildiği Mevziden Getirdiği Toprağı Serpti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde şehit düşen askerlerden Umut Bulut'un annesi Gülbahar Çayıroğlu, oğlunun şehit düştüğü mevziden memleketi Samsun'a getirdiği toprağı, oğlunun şehitlikteki mezarına serpti.

Teröristlerce 19 Haziran 2012'de Yüksekova'daki Yeşiltaş Karakolu'na düzenlenen saldırıda, terhisine 5 ay kala 7 silah arkadaşıyla şehit olan evli ve 1 çocuk babası piyade er Bulut'un annesi Gülbahar Çayıroğlu, geçtiğimiz günlerde Genelkurmay Başkanlığı'nın daveti üzerine oğlunun şehit olduğu mevziye gitmişti.
Buradan aldığı toprağı Samsun'a kavanoz içinde getiren anne Çayıroğlu, şehit oğlunun Kıranköy Mezarlığı'nda bulunan Garnizon Şehitliğindeki mezarını ziyaret etti.
Şehit oğlunun mezarı üzerine gül fidesi diken anne Çayıroğlu, oğlunun şehit olduğu mevziden aldığı toprağı da mezarın üzerine serpti.
- "Analar artık ağlamasın"
Şehit annesi Gülbahar Çayıroğlu, AA muhabirine, oğlunun şehit olduğu mevziye gittiğinde bir yandan acı bir yandan sevinç yaşadığını söyledi.

Kendisini oğlunun şehit düştüğü mevziye götüren Genelkurmay Başkanlığı'na teşekkür eden Çayıroğlu, "Sanki oğlumu orada görmüş kadar sevindim. Artık başka Umutlar yok olmasın. Gencecik bedenler yeşersin, analar artık ağlamasın" dedi.

- "Barış olsun, güzellik olsun"
Oğlunu kaybettiği için "ciğerinin parçalandığını" ifade eden Çayıroğlu, şunları kaydetti:
"Barış olsun, güzellik olsun. Umut'larımız gerçekten sönmesin artık. Kürt, Türk annelere sesleniyorum, yavrularına iyi bir gelecek versinler. Çocuklarını okutsunlar, ormana ve dağa göndermesinler. Kan değil güzel bir şey öğretsinler. Ben çocuklarıma güzellikler öğrettim. Ben oğluma güzellik dışında bir şey öğretmedim."
Kaynak: AA