Kü, Türk Dünyası Üniversiteleri İle Anlaşmalarına Yenilerini Ekledi

Kastamonu Üniversitesi, yurtiçindeki çalışmalarının yanı sıra yurtdışındaki temaslarını da her geçen gün artırıyor.

Kü, Türk Dünyası Üniversiteleri İle Anlaşmalarına Yenilerini Ekledi

Bugüne kadar 78 üniversite ile Farabi Değişim Programı, 45 üniversite ile İkili İş Birliği Protokolü, 38 Avrupa Üniversitesi ile Erasmus ve 28 yükseköğretim kurumu ile Mevlana Değişim Programı anlaşmasına imza atan Kastamonu Üniversitesi, hem yurtiçinde hem de yurtdışında adından sıkça söz ettiren üniversiteler arasında yer almayı başardı.

Çalışmalarını aralıksız sürdüren Kastamonu Üniversitesi, Mahmud Kaşkari Barskani Doğu Üniversitesi ile arasında Mevlana Değişim Programı Anlaşması ve İkili İş Birliği protokolü imzalandı. Ayrıca daha önce anlaşma imzalanan üniversiteler arasında yer alan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ile Kastamonu Üniversitesi bünyelerinde “Dil Eğitim ve Kültür Merkezleri” kurulması maksadıyla protokol yapıldı.

Rektörlük makamında düzenlenen törene Mahmud Kaşkari Barskani Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Almaz İbraev Orozakunoviç, Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli ve Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın’ın yanında Mahmud Kaşkari Barskani Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Fail Ali Nursi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Sezgin Ayan ile Prof. Dr. Ömer Atalar, Mahmud Kaşkari Barskani Doğu Üniversitesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı İzzat Asseyid, Kırgız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Okt. Ayzada Maksükova ve Fen-Edebiyat Fakültesi, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cıldız İsmailova katıldı.

Mahmud Kaşkari Barskani Doğu Üniversitesi ile imzalanan anlaşmalar, öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak akademik çalışmalar vb. imkanları kapsarken, Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi ile imzalanan anlaşma ise, Kastamonu Üniversitesi bünyesinde Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Kazak Dil ve Kültür Merkezi ve YDMÜ bünyesinde Kastamonu Üniversitesi Türkçe Eğitim ve Kültür Merkezi kurulması kararlaştırıldı. Rektör Seyit Aydın, imza töreninde yaptığı konuşmada, yapılan bu anlaşmalar ile dili, dini, tarihi ve kültürü bir olan Türk kardeşleriyle birlikte ortak projeler üretilmeye başlanacağını, karşılıklı öğrenci ve akademisyen değişimi ile de Türk Dünyası’ndaki üniversiteler arasında yeni köprüler kurulacağı için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İmza törenin sonunda Rektör Aydın ile Mahmud Kaşkari Barskani Doğu Üniversitesi yetkililerine hediyeler sundu.
Kaynak: İHA