Deniz Feneri Derneği Yetkilileri Çadır Kentte

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, Şanlıurfa Deniz Feneri Derneği temsilcisi Osman Gerem ve üst düzey yöneticileri, Akçakale Süleyman Şah konaklama tesislerini ziyaret ederek, burada yapılan çalışmalar ve sosyal etkinlikler konusunda çadır kent yönetiminden bilgi aldı.

Deniz Feneri Derneği Yetkilileri Çadır Kentte

Gelen heyete kamp müdürü Hüseyin Ortaç çadır kent ile ilgili kısa bir açıklamada bulunarak, ”Çadır kentimizde yaklaşık olarak 30 bin Suriyeli misafir kardeşimizi misafir etmekteyiz. Çadır kentimizde 50 yataklı hastanemiz ve 8 bin öğrencimizin eğitim ve öğretim gördüğü eğitim alanımız mevcuttur. Bunun yanı sıra 10 mahallemiz mevcut olup her mahallemizde Türk ve Suriyeli muhtarlarımız buraları idare etmektedir. Çadır kentimizde gönüllülük esasına göre 310 Suriyeli öğretmenimiz, kadın meclisi, gençlik heyeti ve çocuk meclislerimiz hizmet vermektedir. Çadır kentimizde spor aktivitelerin yapıldığı spor tesislerimiz, resim ve dikiş nakış atölyelerimiz, satranç ve pinpon çadırlarımız mevcuttur. Çadır kent yönetimi olarak imkanlar dahilinde Suriyeli misafir kardeşlerimizin talepleri karşılanmaktadır”dedi.

Daha sonra gelen heyete yapılan çalışmaları yerinde göstermek anlamında çadır kentti gezdirdi. Gelen heyet, çadır kentte bu kadar güzel şeylerin yapılabileceğini ilk kez gördüklerini, bu kadar işlerin başarılabileceğini görmelerinin büyük bir emekle gerçekleştiğini dile getirerek, çadır kent yönetimini ve bu alanda çaba sarf edenleri tebrik ederek teşekkürlerini ilettiler.

Gelen heyete çadır kentte kurulan dikiş atölyesi ve burada dikilen ürünler gösterildi. Heyet daha sonra kadın meclisini ziyaret ederek burada yapılan çalışmalara hakkında bayanlardan bilgi aldı. Ziyaret sırasında kadın meclisi üyeleri tutulan günlük defterini iki satır yazmalarını istedi. Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz, ”Öncelikli ülkenize sağ salim dönmenizi diliyorum. Siz ve nesillerinizin mutlu ve özgürlük günlerinize kavuşmalarınızı yüce Allahtan diliyorum”diye yazdı.

Dernek yöneticileri, çadır kentte ziyaret ve incelemelerin ardından çadır kentten ayrıldı.
Kaynak: İHA