Orhangazi Chp’de Olağanüstü Seçim Kararı

Cumhuriyet Halk Partisi Orhangazi ilçe teşkilatında Osman Uçar başkanlığındaki yönetimin 16 Nisan’da istifa etmesinin ardından Hüdai Demir başkanlığındaki geçici yönetimin MYK tarafından resmen ataması yapıldı.

Orhangazi Chp’de Olağanüstü Seçim Kararı
Geçici yönetim, 26 Mayıs’ta olağanüstü genel kurul kararı aldı.
Cumhuriyet Halk Partisi’nde mahalli seçimlerin beklenmeyen sonuçlarla tamamlanması üzerine yaşanan gelişmeler yeni bir boyut kazandı. Osman Uçar ve 15 kişilik yönetim kurulu yerel seçim sonuçlarının yol açtığı depremden sonra 16 Nisan’da istifa etmişti. İstifalardan 14 gün sonra CHP Merkez Yürütme Kurulu, Hüdai Demir başkanlığında Cemal Aydın, Mutlu Çolak, Zeki Öztürk ve Münevver Uysal’ı geçici yönetim kurulu olarak tayin etti. Geçici yönetimin görev yazısı 30 Nisan’da partiye ulaştı.

Hüdai Demir ve yönetim kurulu, resmi atamadan sonra basın toplantısı yaptı. 30 gün içerisinde partiyi genel kurula götürmeleri talimatı verilen yönetim, olağanüstü genel kurul yapma kararı aldıklarını duyurdu. 26 Mayıs’ta Yıldız Düğün Salonu’nda yapılacak olağanüstü genel kurulda partinin yeni yönetimi seçilecek. CHP’de sandığa gidecek delege sayısı ise 154 olarak açıklandı. Geçici yönetim kurulunun olağanüstü genel kurulda tüzük gereği aday olamayacağı bildirildi.

Geçici yönetim kurulu başkanı Hüdai Demir, olağanüstü genel kurul öncesinde üyelerle bir araya gelip istişare edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA