Konak'ta Kadın Dayanışması Ses Getirecek

Konak’ın ilk kadın Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerini makamında konuk etti.

Konak'ta Kadın Dayanışması Ses Getirecek
Kadın çalışmalarının en önemli ve öncelikli işleri arasında yer aldığını belirten Başkan Pekdaş, yakın zamanda belediye bünyesinde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün kurulacağını hatırlatarak kadın mücadelesinin çok daha etkin sürdürüleceğini söyledi.


İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kızbes Aydın, meclis üyesi kadınlarla beraber Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti. Konak’ın seçilmiş ilk kadın belediye başkanı olan Pekdaş’a yeni dönem için hayırlı olsun dileklerini ileten Aydın, İzmir’in kalbi Konak’ta kadın bir belediye başkanı görmenin gururu ve güvenini yaşadıklarını söyledi.

Pekdaş’ın uzun yıllar kadın mücadelesi içinde yer aldığını belirten Aydın, “Kadın sorunlarına ne kadar duyarlı olduğunuzu biliyoruz. Bizden birinin yani bir kadının bu makama gelmesi çok önemli. Bizler de kadın meclisi olarak işbirliği yaparak, sivil toplumu oluşturarak elimizden gelen desteği vermeye bir kadın dayanışması oluşturmaya hazırız. Kadın hareketine, adalet, eşitlik ve özgürlük arayışına bakışınızı bildiğimiz için içimiz rahat” dedi.

ETKİN ÇALIŞMA SÖZÜ
Kadın çalışmalarının yeni dönemde önemli bir yere sahip olacağını dile getiren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da belediye semt merkezlerinin yeni bir düzenlemeyle daha etkin bir hale getirileceğini, ilçenin ilk kadın sığınma evini çok kısa zaman içinde açacaklarını söyledi.

Tüm çalışmaları koordineli bir şekilde yürütmek için önümüzdeki günlerde Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kuracaklarını belirten Pekdaş şöyle konuştu:
“Belediyemizin semt merkezleri kurslar ve eğitimlerin yanı sıra kadınların sosyalleşmesini sağlayan buluşma noktaları oluşturuyor. İhtiyaca göre belli bir dönüşüm yaşayan bu merkezlerin niteliğini değiştirmek yerine daha işlevsel hale getirerek çalışmaları sürdüreceğiz. Sosyal işlerle kadın çalışmalarını iki ayrı koldan yürüterek daha sağlıklı, düzenli ve sonuç odaklı çalışmalarımız olacak. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile belediyemizin kadın çalışmalarındaki rolü ve işlevi artacak.”
Kaynak: İHA