Chp İstanbul Milletvekili Melda Onur Açıklaması

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, "Meclis kavgadan ibaret değil.

Meclis insanların yaşadığı, kimi zaman kızdığı kimi zaman şakalaştığı bir ortam, onu gösterdik" dedi.

CHP'li Onur, kendisinin internet yayını yapmasıyla ilgili gazetecilerin sorularını cevapladı. Yayının iyi şekilde gittiğini belirten Onur, vatandaşın genel konuşmaları dinlediğini ifade etti.

Onur, internet yayının herkes tarafından beklendiğini kaydederek, grup başkanvekilleri, milletvekilleri ile röportajlar yapabileceğini ifade etti.

Bir gazetecinin şarjının yetip yetmeyeceği yönündeki sorusuna ise Onur, “'Sendika. org' tabletlerini gönderdiler. Dediler ki, '8 saatlik şarj tutan bir tabletimiz var. Onu gönderiyoruz'. Onu getirdiler. Biraz daha ağır ama 8 saat kesintisiz yayın yapabileceğiz" ifadelerini kullandı.

Onur, yardıma ihtiyacı olup olmadığına ise, "Çok yorulursam arkadaşlarım yardım eder" şeklinde konuştu.

Yayın yapılması için beklenti oluştuğunu belirten Onur, "Partilerin Meclis Başkanı'na, 'Meclis TV açılsın' yönündeki taleplerinden karşılık gelmeyince, 'yayın yapacak mısınız' diye yoğun talep oldu. Böyle bir talep olunca yapmadan geçemiyorsunuz, yapma sözünü verdim. Zaten kapalı oturum değil. Bunun gerekçesi de çok manasız. Bugün 4 tane bakanın bir yolsuzluk soruşturmasıyla istendiği başka bir dönem olmadı. Bu kadar önemli bir oturumda vatandaştan saklamak doğru değil. Bunlar iddia. Bunu görelim. Bu tür bizi farklı yöntemlere başvurmanın hiçbir manası yok" diye konuştu.

Onur, iktidar partisi sıralarına gidip gitmeyeceğine ilişkin soruya da, gidebileceğini söyledi.

Onur, "Arzu ederler, mesaj vermek isterlerse, iktidar sıraları çok boş. Parti sıralarımız kalabalık. Eski Bakanlardan sadece Erdoğan Bayraktar'ı gördük. Diğer bakanları henüz görmedik. Kanallardan sipariş aldık. Biz de yaptık" ifadelerini kullandı.

Sanal saldırı olmadığını belirten Onur, "AKP Grup başkanvekili konuşuyor, onu veriyorum. Bu iktidar partisinin seçmenine de hizmet veren yayın. Onların destek verdiği Bakanlar. Bağımsız medya görevini görüyorum" şeklinde konuştu.

Amacının Meclis'in canlı yüzünü göstermek olduğunu söyleyen Onur, "Sırrı Sakık ile Lütfü Türkkan hoş bir sohbet içindeydi. 'Burada MHP milletvekilleri ile HDP milletvekillerinin sohbetini görüyorsunuz' dedim. Vatandaş, bu tip şeyleri görsün. Bazen Grup Başkanvekilleri birbirlerine ağır sözler söyleyebiliyorlar. Biz arka sıralarda kavga var zannediyoruz. Sonra öne baktığımızda şakalaşıyorlar. Meclis kavgadan ibaret değil, meclis insanların yaşadığı, kimi zaman kızdığı kimi zaman şakalaştığı bir ortam, onu gösterdik" dedi

Kaynak: İHA