Karaciğer Nakli Yapılmazsa Hayatını Kaybedecek

Doğubayazıt ilçesinde yaşayan Fevzi Işık, karaciğer nakli olmaması durumunda hayatını kaybedecek.

Vatan Mahallesi'nde yaşayan 10 çocuk babası Fevzi Işık, 6 yıl önce karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede, karaciğer hastalığına yakalandığını öğrendi.
Erken müdahale edilmediği için hastalığı ilerleyen Işık'a kısa süre içinde uygun doku nakli yapılmaması durumunda hayatını kaybedeceği iletildi.
Aynı zamanda sağ böbreğinde de kist bulunan Işık'a, teşhisin ardından çocuklarının yaptırdığı testen de olumlu sonuç çıkmadı. Doktorların, 'kardeşlerinden uygun doku bulabileceği' söylenen Işık, konuştuğu 8 kardeşinden de olumsuz yanıt aldı.
Işık, yaptığı açıklamada, uygun doku bulunamaması durumunda kısa süre sonra hayatını kaybedeceğini, hayırsever insanlardan destek beklediğini söyledi.

Doktorların kendisine az bir ömür biçtiğini anlatan Işık, "Ben yetkililere ve yardımsever insanlara sesleniyorum. Bana yardımcı olsunlar. Doktorlar karaciğerimde oluşan kitlenin patlamasıyla bütün organlarımın zehirleneceğini ve karaciğer bulunsa da artık fayda etmeyeceğini söylediler. Kardeşlerimden istedim ama onlar da karaciğerlerini vermediler" dedi.

Kaynak: AA