Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası Açılış Töreni

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir ülkede, bir demokraside muhalefetin en az iktidar kadar çalışkan olması gerektiğini ifade ederek, "Dışarıdan bakan biri, 'Çok çalıştıklarına göre, herhalde bunlar geçen seçimi kaybetti, önümüzdeki seçime hazırlanıyorlar' diyecektir. Bizim siyaset anlayışımız her an milletin hizmetkarı olmaktır. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik" dedi.

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'ndeki Sultangazi Belediyesi Hizmet Binası'nın açılış töreninde konuşan Erdoğan, 30 Mart'ta ilçede plan ve projenin kazandığını söyledi.

Halkın hizmet belediyeciliğine oy verdiğini, yüzde 58,5 ile rekor kırdığını anlatan Erdoğan, Sultangazi halkına teşekkür etti.
Erdoğan, 30 Mart'ın, kendileri için hizmet, eser, plan ve proje siyasetinin, bir kez daha millet tarafından teyit edildiği tarih olduğunu belirterek, seçim öncesinde de çalışmalarını hiç durdurmadıklarını, yavaşlatmadıklarını, ara vermediklerini, seçim sonrasında daha da güçlenerek, büyük aşk ve şevkle hizmetlerine devam ettiklerini vurguladı.
Muhalefet partilerini eleştiren Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bakın dikkatlerinizi çekiyorum; gerek 30 Mart seçimleri öncesinde gerek sonrasında çalışmalarımıza, hizmetlerimize baktığınızda muhalefet partileriyle aramızda temel bir fark görürsünüz. Onlar ne yaptılar? Seçime bir kaç ay kala sahaya indiler. Peki biz ne yaptık? Biz bir önceki seçimin hemen akşamında tekrar bir sonraki seçimin hazırlıklarına başladık. Hem yatırımlar hem de halk bütünleşmek için... Seçime bir kaç ay kala göstermelik, makyaj, vitrin düzenlemesi anlamında yatırımlara onlar başladılar, 30 Mart akşamında sandıklar açıldıktan sonra da her zamanki gibi kenara çekildiler, 5 yıl sonraki seçimi beklemeye başladılar. Bizim için durmak yok, o kadar. Çünkü hizmetin tatili olmaz. Hizmet süreklilik arz eder. Biz de böyle bir tavrı, böyle onlar gibi rahatlığı asla göremezsiniz. Biz sandıklar kapandığı andan itibaren çalışmaya başlayan bir partiyiz. Bugün cumartesi, bak çalışıyoruz. Buradayız. Yarın pazar, yine çalışıyoruz. Her yerde. Bir kısım arkadaşlarım Ağrı'da, bir kısım arkadaşlarım Yalova'da, bir kısım arkadaşlarım Aydın'da... Türkiye'nin birçok yerinde şu anda hala çalışıyoruz. Biz sandıklar milletin önüne gelince çalışmaya başlayan değil, milletin görev verdiği süre içinde çalışan bir partiyiz. Farkımız burada."
-"Biz, bize yüklenen emaneti ve bu emanetin hakkını vermeye mahkumuz"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 yıllık hizmet süresince her anını millet için değerlendirmenin derdinde olan bir hareket olduklarına işaret ederek, "Şimdi dışarıdan biri gelse, farklı partilerin belediyelerine şöyle dışarıdan bir baksa, inanın zanneder ki, biz seçimleri kaybetmişiz, diğerleri kazanmış. Niye? Adamlar çalışmıyor, rahat, onlar yatıyor" diye konuştu.

Gece gündüz çalıştıklarını, diğerlerinin rehavet içinde olduğunu ve 5 yıl sonraki sandığı beklediğini anlatan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Dışarıdan bakan biri, 'Çok çalıştıklarına göre, herhalde bunlar geçen seçimi kaybetti, önümüzdeki seçime hazırlanıyorlar' diyecektir. Ama bizim siyaset anlayışımız budur. Siyaset anlayışımız her an milletin hizmetkarı olmaktır. Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik. Bizim belediye başkanı veya milletvekili veya bakan aklınıza ne gelirse, siyaset anlayışımız, her gece başımızı yastığa koyduğumuzda, 'Bugün millet için ne yaptık, bu vatan için ne yaptık, hangi hizmeti gerçekleştirdik?' bu soruyu kendimize sorabilmektir. İşte Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de diğer bazı illerimizde on yıllardır, muhalefet partilerini sorgusuz sualsiz destekleyen ilçelerin halini görüyorsunuz. Çevredeki bütün ilçeler hızla ilerlerken, bu ilçeler maalesef oldukları yerde sayıyor, hatta geriye gidiyorlar. Doğu'da, Güney Doğu'da ideolojik bakış açısıyla oy verilen bu şekilde göreve gelen belediye başkanları, 'Nasıl olsa hizmet, eser, yatırım önemli değil' diyerek, ilçelerini, illerini çöpe, pisliğe mahkum ediyorlar. Biz bunu asla yapmayız, yapamayız. Biz, bize yüklenen emaneti ve bu emanetin hakkını vermeye mahkumuz. Bu makamlara hizmet, eser üretmek için geliyoruz. Bunun da hakkını vermek zorundayız."
- "Muhalefet, iktidardan çok daha fazla üretmek zorundadır"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, herkesin bulunduğu konumun, makamın hakkını verirse, yaptığı işin mesuliyeti, idraki içinde olursa, hak ve hakkaniyet şuuruyla bu işleri yaparsa Türkiye'nin bugün olduğu yerden kat kat ileride ve yüksekte olacağını kaydetti.

Erdoğan, "Bir ülkede, bir demokraside muhalefet en az iktidar kadar çalışkan olmak zorundadır. Hatta muhalefet iktidardan çok daha fazla plan, proje üretmek zorundadır. Demokrasiyi bu tamamlar. Demokrasi böylece ileri standartlara ulaşır. İktidar gece gündüz çalışırken, muhalefet yatıyorsa muhalefet başka gayelerin peşine takılıp gidiyorsa orada sorun var demektir" diye konuştu.

(Sürecek)
Kaynak: AA