Mhp'li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Karataş Ak Parti'ye Katıldı

Kumluca Belediyesi ile Antalya Büyükşehir Belediyesinin MHP'li Meclis Üyesi Halil Karataş'ın AK Parti'ye katılması dolayısıyla rozet takma töreni gerçekleştirildi.

AK Parti Kumluca İlçe Teşkilatı, mayıs ayı ilçe danışma meclisi toplantısında konuşan AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini, 17 Aralık ve sonrasında yaşanan olaylarda vatandaşların oynanmak istenen oyunları görerek, 30 Mart'ta AK Parti'ye destek verdiğini söyledi.

Yaşanan olaylarda bazı kişilerin AK Parti ile yollarını ayırdıklarına işaret eden Enç, şöyle konuştu:
"Gemiyi önce fareler terk eder. Maalesef yaşanan süreçte bunu çok net bir şekilde gördük. Ama halkımız gerçekleri iyi analiz ederek 30 Mart'ta AK Parti'ye olan desteklerini gösterdiler. Şimdi sırada cumhurbaşkanlığı seçimi var. Biz burada da aynı irade ile halkımızın doğru tercih yapacaklarına inanıyoruz."
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de mazbatasını aldıktan sonra beş kez Kumluca'ya geldiğini ve Kumluca Belediyesi ile güzel çalışmalara imza atmaya başladıklarını söyledi.

ASAT ile Kumluca Belediyesi ekiplerinin çalışmalarına dikkati çeken Türel, Karagöl ve Karacaören mahallelerinin su sorunun en kısa sürede çözüme kavuşması için çalışma başlatıldığını belirtti.

Asfalt çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayan Türel, şöyle konuştu:
"Bu millet o kadar aziz bir millet ki kimin iş yapacağını iyi bilerek sandıkta onu tercih ediyor. Şimdi sokakta bize bazı vatandaşların (Oy vermedim ama iyi ki Türel seçildi, çünkü o iş yapar) dedikleri iletiliyor. Bu sözler bizim omuzlarımıza daha ağır yükler yüklüyor. Bundan 10 yıl öncesi Antalya hizmetle tanışmıştı, ama bir beş yılı kayıp olarak kapattı. Şimdi biz bu kayıp zamanı kazanmak için daha fazla çalışmak zorundayız. Bu hizmet aşkımızı ve halka hizmet etmek istediğimizi gören değerli arkadaşlarımız da aramıza katılıyorlar. Biz onlara da minnettarız."
AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, parti olarak her zaman muhalefete samimiyetle ellerini uzattıklarını, ancak her seferinde olumsuz cevap aldıklarını ifade etti.

Halka hizmet etmek isteyen herkese kapılarının açık olduğunu belirten Köse, seçimlerde Antalya'nın 19 ilçesinden 16'sında Menderes Türel'in birinci olduğunu kaydetti.

- Karataş'a rozet
Konuşmanın ardından MHP'den AK Parti'ye katılan Kumluca Belediyesi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Halil Karataş'a Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından AK Parti rozeti takıldı.
Karataş, kendisine oy vererek bu göreve getiren insanlara hizmet borcu olduğunu kaydetti.

Daha önce beş yıl azalık, 10 yıl muhtarlık olmak üzere 15 yıl köyüne, mahallesine hizmet ettiğini anlatan Karataş, "Bugünden sonra beldemize hizmet etmek adına böyle bir karar verdim. Özellikle benim yaşadığım Olimpos ve Adrasan mahallelerimizin çok büyük sorunları var. Bu sorunların çözümü, mahallelerimize gelecek hizmetler adına böyle bir karar verdim. Bu kararımın altına yatan tek şey hizmettir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından AK Parti Kumluca ilçe danışma kurulu toplantısı basına kapalı olarak devam etti.
- "İki cihanda milletin eli yakasında olacaktır"
Tören sırasında bir grup partiliyle Kumluca Belediyesine gelen MHP İl Başkanı Osman Çetin, partililerle bir süre belediye binasında bekledi. Daha sonra belediye önünde basın açıklaması yapan Çetin, kişinin seçildiği ilçeye hizmet etmesinin en iyi yolunun, seçildiği partide siyasetini sürdürmesi olduğunu belirtti.

Çetin, şöyle konuştu:
"Oy hırsızlığı, para hırsızlığı, sandıklardaki sonuçlardan hırsızlık derken, şimdi de milletin irade hırsızlığı başlamıştır. Bu anlayış ve zihniyetle devam edersek, birbirimize saygımızı ve sevgimizi yitirirsek, bu işin sonu nereye gider sormak istiyoruz, sizin de sormanızı arzuluyoruz. Hangi çıkarlar, hangi menfaatler, hangi düşünceler, hangi konular kendisinin parti değişikliğine sebep olmuştur. Kendisi irade hırsızlığına başvurmuştur. Halil Karataş Bey'i ne Milliyetçi Hareket Partisi, ne Kumlucalı ne Kumluca affetmeyecektir. İki cihanda milletin eli yakasında olacaktır. Eğer onuru ve iradesi varsa, seçilmiş olduğu meclis üyeliğinden istifa ederek her yere gidebilir, yolu açık olur."
Kaynak: AA