Dsi Yatırımları Masaya Yatırıldı

AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Karabük’ü Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yatırımlarının ağırlık merkezi haline çevireceklerini söyledi.

Dsi Yatırımları Masaya Yatırıldı

Milletvekili Kahveci, beraberinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Safranbolu Belediye BaşkanıDr. Necdet Aksoy, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ve Yırtan Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki ile birlikte DSİ Karabük Şubesinde yatırımları masaya yatırarak değerlendirme toplantısı yaptı.

DSİ Kastamonu 23. Bölge Müdürü Sait Umucu’nun da hazır olduğu toplantıda, DSİ Karabük Şube Müdürü Hakan Başkurt tarafından slayt eşliğinde Karabük ve ilçelerinde bulunan DSİ yatırımları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı.

Toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, DSİ’nin Karabük’te yaptığı yatırımları ile ilgili değerlendirme toplantısı yaparak masaya yatırdıklarını söyledi.

Gerek Belediye Başkanları gerekse de kendisinin DSİ’nin yatırımları ile iglili talepleri, sıkıntıları ve beklentilerini de aktardıklarını belirten Kahveci, “ Karabük için verimli bir toplantı oldu. Buna benzer toplantılarımızı diğer bölge Müdürlüklerimiz ile de devam edeceğiz. Karabük’ü biraz daha DSİ yatırımlarına doğru ağırlık merkezi olarak kaydırdık. Yaklaşık 2 milyar TL’liyi bulacak bir yatırım ile karşı karşıyayız. Bunun sadece 1,5 milyar TL’si Aktaş barajı ve oda hızla devam ediyor. Göletleri ve taşkın korumaları ile yüzde 70’i yeşil olan Karabük’ü maviyle donatacağız. Karabük’ün baraj ve göletleri ile balıkçılığıda ortaya çıkacağız. Eğriova’ya 25 bin alabalık atıyoruz. Bu gölet ve barajlarımız bir yandan tarıma ve hayvacılığa hizmet ederken, diğer yandan köy ve ilçeleri sel taşkınından koruyacağız. Bu sene 3 tane göletin proje safhasından uygulama safhasına geçiyoruz. Gelecek yıl Karabük’ün en büyük yatırımlarından bir tanesi DSİ olacak. Karabük’ün içme suyu sorunu 2040 yılına kadar yaşamayacak. Sel felekati geçiren Karabük’te derelere zincir vuracağız. Sel felaketini önlemek için dere kenarlarını taş yada beton tahkimatla çevreye zarar vermeden yapacağız. İnşallah Karabük’te bir sel felaketi ile bir daha karşılaşmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Karabük’ün yüzde 70’i ormanlarla kaplı ama 720 bin dönüm tarım alanı var. Bunun sulanabilir kısmı yaklaşık 60 bin dönüm. Bu baraj ve göletleri devreye sokrarak kentte tarım ve hayvancılığı geliştirmeyi hedefliyoruz. Sulanabilir alanı yüzde 7’den yüzde 60’a çıkarmayı hedefliyoruz. Bu çervede bu sorunları çözeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA