Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Ordu'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Türkiye'de halk doğrudan doğruya cumhurbaşkanını seçecek. Halk kimi istiyorsa onu cumhurbaşkanı seçecek ve size garanti ederim milletin değerleriyle ilgisi olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacak" dedi.

Kurtulmuş, Ünye Belediyesi tarafından Atatürk Parkı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 1950'den bu yana siyasi hayatında ki önemli engellemelerden birisinin cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu söyledi.

"Her cumhurbaşkanlığı seçiminde, öncesinde milletin istediği bir cumhurbaşkanı olmasın diye, bir takım karanlık odalar, bir takım karanlık ittifaklar Alicengiz oyunu oynanır" diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:
"Çok şükür Türkiye'de ilk sefer artık cumhurbaşkanını sadece bir takım kapalı kapılar ardında bir araya gelen seçkinler, elitler değil bundan sonra cumhurbaşkanını şu Ünye'nin sokaklarında, rıhtımında, pazarında, köyünde, çarşısında dolaşan, kahvesinde oturan insanlar seçecek. Türkiye'de halk doğrudan doğruya cumhurbaşkanını seçecek. Halk kimi istiyorsa onu cumhurbaşkanı seçecek. Ve size garanti ederim ki, milletin değerleriyle ilgisi olmayan hiç kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacak."
- "Türkiye önemli bir merhaleyi daha geride bırakacaktır"
Kurtulmuş, milletin istikametiyle, rotasıyla ilişkisi olmayan hiç kimsenin Türkiye'de cumhurbaşkanı olamayacağını dile getirerek, "Bundan sonra bu ülkede milletin çarşısıyla pazarıyla ilgisi olmayan kimse cumhurbaşkanı olmayacak. Milletin medeniyetiyle, tarihiyle, kökleriyle ilgisi olmayan kimse cumhurbaşkanı olamayacak. Milletin camisiyle, mescidiyle ilgisi olmayan kimse bu ülkede cumhurbaşkanı olamayacak" diye konuştu.

10 Ağustos'ta da milletin yeniden Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilk seçilmiş cumhurbaşkanını kendi oylarıyla seçeceğine işaret eden Kurtulmuş, "Helal oylarıyla seçecek. Türkiye önemli bir merhaleyi daha geride bırakacaktır. Ondan sonra genel seçimlerde de Türkiye bu istikamette yoluna devam edecek. Anayasayı değiştirecek bir çoğunlukla yeniden Türkiye'de iş başına hep beraber, bütün bu kadrolar olarak yeninde iş başına geleceğiz" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA