Beyşehir’de Çiftçi Yağmura Rağmen Duaya Çıkmayı Sürdürüyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde çiftçiler, günlerdir aralıklarla etkili olan yağmur yağışına rağmen rahmet için dua yapmaya devam ediyor.

Beyşehir’de Çiftçi Yağmura Rağmen Duaya Çıkmayı Sürdürüyor

Beyşehir ilçesinde, son dört günde etkili olan yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü. İlçe genelinde meteoroloji verilerine göre metrekareye 4 günde 20,4 kilogram yağış düştü.

Yörede aralıklarla etkili olan yağmura rağmen ilçede yaşayan çiftçiler daha önce planladıkları yağmur duası programlarını sürdürüyor. Beyşehir’e bağlı Bayındır ve Üstünler Mahallelerinde de çiftçiler yağmur duası yaptı. Bayındır Mahallesi’nde Kurtalman mevkisindeki yağmur duasına Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, İlçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, Bayındır Mahallesi Muhtarı Cengiz Keleş, kurum amirleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Kadınlar da dizilen traktör römorklarının gerisinde saf tutarak yağmur duasına katıldı.

Yağmur duasının ardından kılınan öğlen namazını müteakip davetlilere yemek ikram edildi.

Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Adem Metli, son yağışlarla ekinlerin biraz toparlanmaya başladığını belirterek, “Yağmur geç kalsa da damlasına şükürler olsun diyoruz. Bu son yağışlar yaraya melhem oldu, susuzluğa su oldu, her şey oldu, çok güzel oldu” diye konuştu.

Metli, oda olarak günler öncesi yaptıkları çağrıya uyarak yağmur duasına çıkmaya başlayan çiftçilere yağmur duasına çıkmaya devam etmesini isteyerek, “Ama halkımızın hepsinin bu dualara katılmasını istiyoruz. İnşallah, mevlam bu yağmurların tekrar tekrar devamını verir. Bu son yağmurlar çok faydalı oldu. Bölgemizdeki mahsulümüzde sonbahardan yüzde 30-40’larda dane kaybı vardı, ilk etapta kuraklık, daha sonra dondan dolayı oldu bu dane kaybı. Bir de ilkbahar mevsimindeki son kuraklık eklenince, sıkıntıyı biraz daha katmerleştirdi. İnşallah bundan sonra mevlam daha bol yağmur verir de, çiftçimizin de çektiği bu sıkıntı hafiflemiş olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA