Adilcevaz’daki Süt Fabrikası Yıl Dönümünü Kutladı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde geçen yıl kurularak faaliyete başlayan süt fabrikası birinci yıl dönümünü kutladı.

Adilcevaz’daki Süt Fabrikası Yıl Dönümünü Kutladı

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan kutlama programı yemek ikramı ile devam etti.

Pastörize günlük süt, peynir çeşitleri, krema, ayran ve yoğurt üretiminin yapıldığı fabrikanın birinci kuruluş yıldönümünde konuşan Rey Süt İşletme Yönetim Kurulu Başkanı Resul Şerefoğlu, tesis hakkında bilgiler verdi. İşletme sahibi Resul Şerefoğlu; Bitlis’in Adilcevaz ve Ahlat ilçeleri ve bağlı köylerinin yanı sıra Muş’un Malazgirt ve Bulanık ile Ağrı’nın Patnos ilçelerindeki köylerden ve bölgelerde bulunan çiftliklerden her gün araçlarıyla topladıkları sütlerin fabrikada işlenerek yoğurt, ayran, pastörize süt tereyağı, kaşar peynir, beyaz kültürlü peynir, beyaz klasik peynirin yanı sıra birçok peynir çeşitleriyle üretim gerçekleştirdiklerini söyledi.

2013 yılında işadamı Resul Şerefoğlu tarafından yapılan 4 milyon liralık yatırımla süt fabrikasına çevrilen metruk haldeki binada istihdamın yanı sıra ilçe ekonomisine büyük katkı sağlanıyor.

Halayların çekildiği Kutlama programına Adilcevaz Kaymakamı Özer Özbek, Adilcevaz Belediye Başkan Yardımcısı İzzet Eken, İlçe Emniyet Müdürü Davut Küçüker, kamu kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: İHA