Tbmm İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeleri Adana'da

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda incelemede bulundu.

Komisyon üyesi AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve Yasama Uzmanı Fazlı Pehlivan, Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaklaşık 3 saat süren incelemenin ardından Ceyhan Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu'na geçti.
Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan komisyon üyesi Türkmenoğlu, basına yansıyan taciz ve tecavüz iddialarını incelemek üzere Ceyhan'a geldiklerini söyledi.

Cezaevlerindeki yoğunlaşmanın Türkiye'nin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirten Türkmenoğlu, şöyle konuştu:
"Ceyhan Kapalı Cezaevi'nin 1988 yılında 300 mahkum kapasiteli yapıldığı ve daha sonra bu rakamın 650 kişiliğe çıkarıldığını gördük. Şu an zorlamayla bu kapasite 860'a çıkarılmış ve yoğun bir kalabalıklaşma yaşanıyor. Bilindiği gibi yargıya ve basına yansıyan bir çocuğumuz ile ilgili taciz iddiası vardı. Yaptığımız incelemede rastgele girdiğimiz koğuşlarda mahkumlarla birebir görüştük. Adli, siyasi ve çocuk mahkumların koğuşlarını gezerek tek tek görüştük. İddianın yaşandığı güne ve bazı tarihlere ait kamera görüntülerini inceledik. Yaptığımız incelemenin ardından raporlarımızı hazırlayacağız."
Türkmenoğlu, cezaevlerinde çocuk istismarıyla ilgili tedbirlerin maksimum seviyede olması gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: AA