Horasan'da Kültür ve Taziyeevi Açılışı

Horasan içesinde köy yardımlaşma derneği tarafından yapılan kültür ve taziyeevinin açılışı yapıldı.

İğdeli Mahallesinde yapılan açılışa, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, Horasan Cumhuriyet Savcısı Evren Gür, İlçe Emniyet Müdürü Nürettin Öner, AK Parti ilçe başkanı Erdal Akdağ, İşrak Vakfı Başkanı Mahmut Kılıç, çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Burada konuşan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak su, altyapı ve yolu olmayan köylerin problemlerini çözdükten sonra bütün köylerde kültür ve çok amaçlı kullanılmak üzere binalar yapacaklarını söyledi.

Bu tür binaların yapılarak ülkedeki refah ve eğitim seviyesinin daha yükseleceğini ifade eden Sekmen, "Köylerimiz daha iyi hizmet almaları için son çıkan yasayla merkeze bağlanarak bir mahalle olarak ilçeye ordan da bize bağlanmıştır. Buda bizlerin direk ve hızlı bir şekilde köylerimizin sorunlarını çözmemiz demektir" dedi.

Açılışını ardından İğdeli Mahallesi Yadımlaşma Derneği tarafından Erzurum Büyükşeyir Belediye Başkanı Sekmen'e katılımlarından dolayı plaket verildi.

Kaynak: AA