Cinayet Zanlıları 11 Yıl Sonra Yakalandı

Merkez Yenişehir ilçesinde 11 yıl önce sahilde bir kişinin bıçaklanarak öldürülmesi olayını araştıran polis ekipleri 4 zanlıyı yakaladı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, S.D'nin 5 Mart 2003'te Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park'ta gezerken bıçaklı saldırı sonucu ölmesi olayını araştıran polis ekipleri, kaçan zanlının yakalanması için çalışma başlattı; ancak zanlının kimliği belirlenemedi.
Aradan geçen zamana rağmen zanlıyı bulmak için çalışmalarını sürdüren ekipler, 22 Şubat 2003'te cinayetin olduğu yerin yakınlarında iki kişinin gasbedildiğini belirledi. Yapılan incelemelerde bu olayla ilgili aynı yıl yakalanan Ö.G'nin serbest kaldığı, M.T. ile M.S.Ş'nin ise gasp suçlamasıyla tutuklanıp hüküm giydiği, cezalarını tamamladıktan sonra da serbest kaldıkları tespit edildi.
Cinayet olayına da bu kişilerin karışmış olabileceği ihtimali üzerinde duran ekipler, üç gün önce düzenledikleri operasyonla M.S.Ş'yi Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, M.T. ve Ö.G'yi de İçel'de yakalandı.
İfadelerinde suçlamaları kabul eden zanlıların olayda S.A'nın da yer aldığını söylemesi üzerine bu kişi de gözaltına alındı.
İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 4 zanlı, "Gasp amaçlı birden fazla kişiyle öldürme, birden fazla kişiyle yağmaya teşebbüs edilmesi, suçu ve suçluyu gizleme ile suç delillerini yok etmek" suçlamasıyla tutuklandı.
Kaynak: AA