Sanatçı Şentürk, Soma'daki Şehitliği Ziyaret Etti

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasının ardından Soma Belediye Mezarlığında oluşturulan Maden Şehitliği Miraç Kandili sebebiyle ziyaretçi akınına uğruyor.

Şehitlikteki madencileri ziyaret edenleri arasında yer alan sanatçı Metin Şentürk, Miraç Kandili'nde "maden şehitlerini anmak için" ilçeye geldiğini söyledi.

Oldukça üzgün görünen Metin Şentürk, şehitlerin mezarının başında dua okuduktan sonra, Kur'an-ı Kerim okuyanların yanına geçti. Hatmin ardından okunan dualara eşlik eden Şentürk, şehitlikten ayrılırken gazetecilere açıklamasında, faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileğinde bulundu.
Şentürk, "Bugün buraya Soma'da kaybettiğimiz, şehit olduğuna inandığımız kardeşlerimizin hem ziyaret edelim hem de onlar için dua edelim diye geldik. Mübarek kandil gününde ailelerine sabır ve taziye dileklerimizi iletmek için buradayız. Allah bu tür acıları bir daha yaşatmasın" dedi.

Soma'da meydana gelen olaydan dolayı Türkiye'nin büyük bir acı yaşadığını, Allah'tan ailelere sabır vermesini dilediğini ifade eden Şentürk, "İnşallah bir daha böyle acılar yaşanmaz diye temenni ediyorum. Burada çok büyük bir dayanışma var. Herkes her yerden ulaşmaya çalışıyor. Bu birlik ve beraberlik devam etsin İnşallah. Bu acıları en aza indirgeyerek bir daha olmamasını dileyerek, bu işte suçu olan herkesin bir an önce yargı önünde hesap vermesini temenni ediyoruz" diye konuştu.

- Şehitlik ziyaretçi akınına uğruyor
Maden ocağı faciasında hayatını kaybedenlerin bir bölümünün bulunduğu Soma Mezarlığı, Miraç Kandili sebebiyle ziyaretçi akınına uğruyor. Şehitlikte mezarlara bırakılan mektuplar ve notları okuyan ziyaretçiler duygulu anlar yaşıyor, gözyaşı döküyor.
Kaynak: AA