Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Bu Yıl Ziyaretçi Sayısında Rekor Kırmak İstiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, bu yıl ziyaretçi sayısında rekor kırmak istediklerini söyledi.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Bu Yıl Ziyaretçi Sayısında Rekor Kırmak İstiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, ziyaretçi sayısında rekor kırmak istediklerini belirterek, “Gaziantep Hayvanat Bahçesi olarak her gün rekora koşuyoruz. Son yapılan 3 günlük tatilde hayvanat bahçemizi 30 bin 300 kişi ziyaret etti. Bu yılki toplam ziyaretçi sayısı ise 650 bin civarında. 2014 yılının genel toplamında ise bilindiği gibi 3 milyon ziyaretçiyi hedefliyoruz. Tabi bu rakamlar Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerle ortaya çıkıyor. Hafta içi 5 günlük sürede 15-20 bin civarında ziyaretçimiz olurken hafta sonları da bu rakam 20 bin civarında” dedi.

Hayvanat bahçelerinin tamamen doğal ortamda olduğu için doğurganlık oranının da bu nedenle yüksek olduğunu ifade eden daire başkanı Celal Özsöyler, “Hayvanat bahçemiz doğal bir ortamda olduğu için doğurganlık oranı da çok yüksek. Ayrıca mutlu ve huzurlu olan hayvanlar doğum oranlarını yükseltiyor. Bu yıl, geyik, ceylan, kanguru gibi bir çok hayvan doğum yapacak ve hayvanat bahçemiz yeni üyelerine kavuşacak” diye konuştu.

Kaynak: İHA