Ak Parti Çorum İl Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı yapıldı.

Ak Parti Çorum İl Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı Yapıldı

Toplantıya Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.

Son siyasi gelişmelerin ele alındığı toplantıda ayrıca Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde izlenecek yol haritası da değerlendirildi.

AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, toplantıda yaptığı konuşmada artık gündemi belirlenen bir Türkiye yerine gündem belirleyen bir Türkiye olduğunu belirterek, “Türkiye'yi herkes görmek ve hazmetmek zorundadır. Hiç bir kimse, hiçbir ülke, hiçbir uluslararası güç parmağını sallayarak bize istikamet çizemez. Hiç bir kimse bizi azarlayamaz. Ve kiç kimse kendisine hak gördüğünü bizden esirgeyemez” dedi.

AK Parti’nin bugüne kadar hiçbir zaman millete tepeden bakmadığını, bakanlara da müsaade etmediklerini dile getiren Ceylan, belli bir zümre yerine 77 milyonla bir olup ülkeyi yönettiklerini söyledi.

AK Parti hükümetlerinin 12 yılda reform niteliğinde çalışmalara imza atıldığını dile getiren Ceylan, 30 yıl boyunca ülkeyi göz yaşına boğan terör olayını durdurduklarını belirtti.

Bu dönemde başörtüsü zulmünü de sona erdirirken 77 milyonun huzuru için cesur adımlar attık. Artık başörtülü insanlarımız rahatlıkla okula gidebiliyor, kamu kurumlarında çalışabiliyor” diye konuştu.

Ülkedeki huzur ve güven ortamından rahatsız olanların Türkiye’nin ayağına pranga vurmaya çalıştığını belirten Ceylan, içerideki ve dışarıda ki kibir abidelerinin Türkiye'ye parmak sallamayı, tehdit etmeyi ve ülkenin kalkınmasını engellemeyi kendilerine hak gördüklerini ifade etti.

Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını dile getiren Ceylan, “Köprünün altından çok sular geçti. Şu anda batıda Avrupa'da büyüme oranlarına bakıyoruz. İlk çeyrekte en büyük büyüme oranı 0.8 ile Almanya’da. Biz de ise kesin olarak açıklanmadı ama en az 4 olması tahmin ediliyor. Çalışıyoruz. Durmak yok, yola devam dedik. 2002 yılında Türkiye'nin IMF'ye 23 milyar dolar borcu vardı. Gezi olayları öncesi o borcu sıfırladık. Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Şu anda ise 130 milyar dolar”
Ceylan’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapatıldı.
Kaynak: İHA