Uşak'ta Eğitim, Bilim ve Sanat Fuarı

Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, orta ve lise düzeyindeki eğitim kurumlarının katıldığı "Eğitim, Bilim ve Sanat Fuarı" açıldı.

Vali Seddar Yavuz, kent meydanında düzenlenen açılış töreni öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, fuarın okullarda bilim, sanat ve kültürün yaygınlaştırılmasına katkı sağladığını belirterek, gençlerin çağın gelişmelerine uygun olarak kendilerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Stantları dolaşarak öğrencilerin projelerini inceleyen Yavuz, "Eğitimden sanata, bilimden sosyal alanlara geniş bir yelpazede öğrencilerimizin becerilerini sundukları bu fuarda geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlere güvenmekte ne kadar haklı olduğumuzu gördüm. Onların eserleriyle gurur duydum. Bu eserler ve çalışmalar arasında Türkiye çapında dereceye girmiş projeler var. Öğrencilerimizi yüreklendirmek, bilgi ve becerilerini artırmak, yaptıkları bu çalışmaların gerek kendileri gerekse ülkemiz açısından ne kadar büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulamak lazım" dedi.

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ise fuarda öğrencilerin yıl boyu hazırladığı projelerin sergilendiği fuarın iki gün süreyle açık kalacağını söyledi.


Kaynak: AA