Ayvalık'ta 'En Hızlı Zeytinyağlı Sarma Yapma Yarışması'

Ayvalık ilçesinde, Zübeyde Hanım Kız Teknik Meslek Lisesi Mutfak Bölümü öğrencileri arasında düzenlenen "En Hızlı Zeytinyağlı Yaprak Sarma Yapma Yarışması" vatandaşlardan ilgi gördü.

Gençlik Haftası dolayısıyla organize edilen yarışmada, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Mutfak Bölümünün 11'inci ve 12'inci sınıflarından 65 öğrenci arasında ön elemeler sonucu finale kalan 20'si, jürinin belirlediği ölçütlerde en hızlı zeytinyağlı yaprak sarma yapabilmek için yarıştı.
Geleneksel olarak düzenlenen yarışmaya, öğrencilerin yanı sıra öğretmen ve veliler yoğun ilgi gösterdi.
Yarışmada birinciliği Meryem Kırcı, ikinciliği Gülçin Konuk, üçüncülüğü Simge Arslan elde etti.
Okulun öğretmenlerinden Ümit Adalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gençlik Haftası dolayısıyla öğrenciler arasında birlik ve beraberlik duygusuyla Yiyecek-İçecek Hizmetleri Bölümündeki öğrencilerin el becerilerinin yanı sıra mesleklerinde motivasyonu sağlayabilmeyi amaçladıklarını söyledi.

Ayvalık'taki bir zeytinyağı firmasının, her yıl bu yarışmaya sponsor olduğunu vurgulayan Adalıoğlu, öğrencilerin etkinlik öncesi ön elemelerde performans notu için ter döktüğünü ancak finale kalan öğrencilerin ise sadece ödül için yarıştığını da sözlerine ekledi.
Kaynak: AA