En Fazla Acı Biberi Yemek İçin Yarıştılar

Kumluca'da bu yıl 15'incisi gerçekleştirilen Tarım ve Seracılık Festivali etkinlikleri kapsamında "Acı Biber Yeme Yarışması" düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen yarışmaya 24 yarışmacı katıldı.

Jüri üyeleri tarafından yarışma öncesi biberler, hassas terazide tartıldı ve numaralandırılarak kasalara konuldu.
Biber kasalarının yanına, yarışma sırasında yarışmacıların yedikleri biberin acısını gidermesi amacıyla iki domates ve ayran da bırakıldı. 3 grup halinde yarışan yarışmacılar, 5 dakika içinde en fazla acı biberi yiyebilmek için mücadele etti.
Acı biberleri yerken zor anlar yaşadıkları gözlenen yarışmacılara seyirciler tezahüratlarla destek verdi. Yarışmacılar, birbirlerine de destek oldu.
Sürenin bitmesinin ardından jüri üyeleri, kalan acı biberleri tarttı. Yapılan değerlendirme sonucunda geçen yılın birincisi Hüseyin Akşit, 480 gram acı biber yiyerek bu yıl da birinciliği kazandı. Yarışmada ikinciliği Hasan Özdil 471 gramla, üçüncülüğü ise Süleyman Acar 470 gramla elde etti.
Birinciye Cumhuriyet, ikinci ve üçüncüye ise yarım altın verildi.

Yarışmanın ardından Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, yarışmacılara baklava yedirdi.
Akşit, 3 yıldır düzenlenen yarışmaya her yıl katıldığını, 2 yıldır da birinci olduğunu söyledi.

Bu yılki birinciliğini birkaç gün sonra doğum yapacak eşine armağan eden Akşit, "Gelecek yılki yarışma için şimdiden rakiplerime 'hodri meydan' diyorum" dedi.

Çetinkaya da Kumluca olarak Türkiye'ye örtü altı sera üretimiyle ilgili verilmesi gereken bir mesajları bulunduğunu dile getirerek, mesajı her yıl düzenledikleri Tarım ve Seracılık Festivali ile vermeye çalıştıklarını anlattı.
Ürettikleri ürünü önce kendilerinin yediğini dile getiren Çetinkaya, "Yarışmacılara Yörük kültürümüzü anlatsın diye ayran, bizi anlatsın ve yarışmada biberin acısını alsın diye domates veriyoruz. Kendimiz üretip yiyoruz ve diyoruz ki, sizler de güvenerek yiyebilirsiniz" diye konuştu.

Kaynak: AA