Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Diyarbakır'da

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Soma'daki elim maden kazasında an itibarıyla 300'ü aşkın kardeşimizi kaybettik. Bu milletçe yaşadığımız büyük bir acı. Allah'tan bir daha böyle bir acı yaşatmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Bakan Eker, beraberinde Vali Mustafa Cahit Kıraç ile Diyarbakır'ın Eğil ilçesindeki "Peygamberler Sempozyumu ve Eğil Tanıtım Günleri" etkinliğine katıldı.

Eker, Peygamber Makamları mevkisinde gerçekleştirilen etkinlikte yaptığı konuşmada, Soma'daki maden kazasından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
Millet ve devlet olarak, bu tür kazaların bir daha yaşanmaması ve bunun son olması için dilek ve temenni içinde olduklarını ifade eden Eker, "13 Mayıs Salı günü milletçe çok büyük bir acı yaşadık. Soma'daki elim maden kazasında an itibarıyla 300'ü aşkın kardeşimizi kaybettik. Bu milletçe yaşadığımız büyük bir acı. Allah'tan bir daha böyle bir acı yaşatmamasını temenni ediyoruz. Kardeşlerimize rahmet diliyoruz" diye konuştu.

"Ateş düşen ocaklarımıza, kardeşlerimizin eş ve çocuklarına, yakınlarına, akrabalarına sabır ve metanet diliyoruz" diyen Bakan Eker, elem, keder ve hüzün verici büyük bir kaza, kuşkusuz büyük bir felaket olduğunu vurguladı.
Bakan Eker, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:
"Bu kapsamda elbette tahkikat yapılıyor. Soma'daki kazada ihmali, hatası, eksiği olanlar tespit edilip onlarla ilgili gerekli işlemler yapılacak. Bundan sonra ilave tedbirler alınmasıyla bir daha böyle kazaların yaşanmaması için elbette gereken yapılacaktır. Bir kez daha hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz."
Bakan Eker, konuşmaların ardından Vali Kıraç, AK Parti Milletvekilleri Cuma İçten ve Mehmet Süleyman Hamzaoğulları ile Eğil'i tanıtan fotoğraf sergisini gezdi.
Daha sonra Cebelinur Camisi'ne geçen Eker ve beraberindekiler, burada Cuma namazı ve ona müteakiben Soma'da hayatını kaybeden işçiler için gıyabi cenaze namazı kıldı.


Kaynak: AA