Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformundan 'Soma” Yürüyüşü

Manisa’nın Soma İlçesinde meydana gelen maden faciası nedeniyle Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu tarafından, yürüyüş yapıldı, yapılan yürüyüş sonrası SGK İl Müdürlüğü'ne siyah çelenk bırakıldı.

Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformundan 'Soma” Yürüyüşü

Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını protesto etmek isteyen Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, Mimar Sinan Kültür Parkından, Demokrasi Parkına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen yürüyüş sonrası Demokrasi Parkında toplanan kalabalık, burada bir basın açıklaması yapıldı. Adıyaman Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklamayı okuyan Akay- Der Adıyaman Şube Başkanı Suna Göven, “Daha Soma’daki, katliamın acısını yaşarken, Zonguldak’ın Kilimli İlçesinde ruhsatsız bir kömür ocağında meydana gelen göçük nedeniyle bir işçi kardeşimizin öldüğünün acı haberini aldık. Bu yüzden acımızda yasımız da büyük. Soma’daki katliamın failleri; kuralsız çalıştırma nedeniyle madende çalışan işçi sayısını bile tespit edemeyenlerdir. Çalışan işçi sayısını bilmeyen ancak işletmede her türlü önlem alınmıştı diyenlerdir. 15 yaşında çocuğun ölüm haberinin geldiği madende ilgili mevzuata aykırı bir durum olmadığını açıklayan Çalışma Bakanlığıdır. Madende yaşanan iş cinayetleri sonrası güzel öldüler, bu mesleğin fıtratında ölüm vardır diyerek yeni katliamları meşrulaştıran AKP hükümedidir. İş kazaları konusunda sendikaları dinlemeyen, meclis araştırma önerilerini reddeden, kaçak maden ocaklarına ve kaçak çalışmaya göz yuman AKP’dir. Yaşamını yitiren işçi kardeşlerimizin ailelerine baş sağlığı, yaralılara ise, acil şifalar diliyoruz” dedi

Yapılan basın açıklaması ve 5 dakikalık oturma eylemi sonrası basın açıklamasına katılan katılımcılar, Sosyal Güvenlik Kurumu Adıyaman İl Müdürlüğü binasına gelerek binanın giriş kapısına siyah çelenk bıraktı.
Kaynak: İHA