Tatvan'da Sahil Düzenlemesi Yapılacak

Tatvan Belediyesi, ilçedeki sahil yolu ve parklarda çevre düzenlemesi yapacak.

Belediye Başkanı Fettah Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin daha güzel bir görünüme kavuşması için projeler hazırladıklarını söyledi.

Van Gölü'nün Tatvan sahil kesiminde dolgu ve sahil yolunda da çevre düzenlemesi yapacaklarını belirten Aksoy, sahil yolunda gelişi güzel yapılan yapılarla ve kulübelerin kaldırılacağını, bölgenin daha güzel bir görünüme kavuşturulacağını dile getirdi.
Aksoy, şöyle konuştu:
"İşletme Parkı'nda kulübe kuran vatandaşlarımızla görüştük. Yazılı ve sözlü ikazlarımızı yaptık ve oradaki tüm kulübelerin kaldırılacağını bildirdik. Sahil projemiz kapsamında sahil alanındaki düşük yerler, yapılacak olan dolgularla düzleştirilecek. Yeşil alanlar ile mesire ve piknik alanları belirlenecek. Ailelerimizin rahat edebileceği yerler oluşturulacak ve çay bahçeleri ile çocuk oyun alanları olacak. Sahil kesiminde ise konaklama yerleri belirlenecek."
Tatvan'ı hak ettiği güzelliklerle buluşturmak istediklerini ve bunun için çaba gösterdiklerini belirten Aksoy, çevre il ve ilçelerdeki vatandaşların hafta sonu tatili için ilçeye geldiğini, bunu ülke ve dünya geneline yayarak turizm gelirlerini artırmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA