Macaristan Büyükelçiliğinde Bayraklar Yarıya İndirildi

Soma’da yaşanan maden kazası sonrası Türkiye’nin Macaristan Büyükelçiliğinde bayraklar yarıya indirildi.

Macaristan Büyükelçiliğinde Bayraklar Yarıya İndirildi

Başbakanlıktan yapılan açıklamada 3 günlük yas ilan edilmesi sonrası Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de Türk Büyükelçiliği’nde bayrak yarıya indirildi. Türkiye’nin Macaristan Büyükelçisi Şakir Fakılı, büyükelçilik binası önünde İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Hepimizin başı sağ olsun, acımız çok büyük. Büyük üzüntü içindeyiz. Burada yas nedeniyle bayraklarımızı yarıya indirdik. Ayrıca Macaristan Dışişleri Bakanlığı’na durumu Nota ile bildirdik. Öte yandan Macaristan’daki diğer büyükelçiliklere ve kor diplomatiğe yazdığımız bir genelge ile Nota ile yaşanan bu acı verici kazayı duyuruyoruz’’ diye konuştu.

Yurt Dışı Türkler ve Akrabalar Topluluğu Danışma Kurulu Üyesi Suat Karakuş ise, ‘‘Milletçe çok üzgünüz, hepimizin başı sağ olsun. Ölen kardeşlerimize tanrıdan rahmet, geri kalanlara da sabır diliyorum. Türk ulusu büyük bir ulustur, inşallah bu yaraları da el birliğiyle saracağız. Buradaki Türk toplumu olarak çok üzüldük, Macarlarında çok üzüldüğünü biliyorum. İnşallah bu yarayı bir an önce sararız’’ açıklamasında bulundu.

MACARİSTAN İÇİŞLERİ BAKANI: “İNŞALLAH BU YARALARI EL BİRLİĞİYLE SARACAĞIZ”
Macaristan İçişleri Bakanı Sandor Pinter da yaptığı açıklamada, Türkiye’de yaşanan maden kazasının büyük bir trajedi olduğunu söyleyerek, ‘‘Yaşananlar çok acı, Türk halkının başı sağ olsun. Macar devleti ve Macar halkı olarak yaşanan kazadan dolayı büyük üzüntü duyuyoruz. Yaşamının yitirenlerin acısını paylaşıyoruz’’ dedi.

Kaynak: İHA