Giresun'da Öğrenciler Yüzlerini Kömürle Boyadı
Giresun'da bir grup lise ve üniversite öğrencisi, Soma'da yaşanan olayı protesto için yüzlerini kömürle boyayıp, bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.

Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliği Giresun Şubesi üyesi bir grup öğrenci, Soma’da meydana gelen maden faciasında hayatlarını kaybeden işçilerin yakınlarının acılarını paylaşmak için Atatürk meydanında oturma eylemi yaptı. Yanlarında getirdikleri bir çuval kömürü yere döken öğrenciler, daha sonra kömürlerin üzerine çiçek ve ekmek bıraktı. Daha sonra yüzlerini boyayan öğrenciler, ellerinde bulunan dövizlerle oturarak sessiz oturma eylemi gerçekleştirdi.
Türkiye Gençlik Birliği Giresun Şubesi Başkanı Öğrenci Sergen Bahadır, yaptığı açıklamada, “Bugün burada Soma’da maden kazasında ölen işçilerin ailelerin acısını paylaşmak için toplandık. Soma maden işçileri kömür kazarak evlerine ekmek götürüyorlardı. Bizde onların acısını paylaşmak amacı ile yüzlerimizi kömürle boyadık. Gördük ki maden işçileri ve taşeron işçiler güç durumda çalışıyorlar bu durumun iyileştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Soma'nın acısı biz Türk gençliğinin de acısıdır” dedi.
Grup ailelerin acısını paylaşmak amaçlı yaptıkları bir saatlik oturma eyleminin ardından dağıldı.
