Burdurlu Hasta Antalya’da Sağlığına Kavuştu

Burdur’un Gölhisar ilçesinden Antalya’ya gelerek Medical Park Kalp Hastanesi’ne başvuran 57 yaşındaki hasta, tevar ve karotis bypass ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.

Burdurlu Hasta Antalya’da Sağlığına Kavuştu

Yaklaşık 1 ay öncesinde ani sırt ağrısıyla acil servise başvurduğunu ve orada yapılan tetkiklerde aort damarında yırtık saptandığını belirten 57 yaşındaki Ercan Çoban, Medical Park Antalya Kalp Hastanesi Direktörü ve Kalp-Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Okutan’a başvurduğunu söyledi.

Yürürken bile çok zorluk çektiğini belirten Ercan Çoban, “100 metrede bir duraklamak zorunda kalıyordum. Sabah uyandığımda nefes almakta zorluk çekiyordum. Son zamanlarda da sürekli terleme, bunalma, otururken ve hatta yatarken sıkıntılar yaşıyordum. Medical Park Antalya Kalp Hastanesi’ne geldim ve acil ameliyata alındım. Ana aort yırtılmış. Doktorlar benim bu şekilde yaşamamım mucize olduğunu söyledi.

Böyle riskli bir durumdan başarılı bir tedaviyle kurtuldum. Bunda içimdeki yaşama sevinci de etkili” diye konuştu.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında damarın iç yırtığının kalpten çıkan ana damarda olduğunu ve beyine giden sol şah damarını da kapsadığını söyleyen Prof. Dr. Okutan ise, “Rutin işlemlerde aort yırtılmaları vakaları, aort damarı içine stent yerleştirilerek tedavi edilebilir. Ancak sadece bu işlem uygulanırsa, sol şah damarının kapatılması anlamına gelirdi. Bu da hastanın ani felç geçirmesine neden olur” dedi.

Ercan Çoban’da gelişebilecek ani felcin engellenmesi için Çoban’ın önce ameliyathaneye alındığını belirten Prof. Dr. Okutan şöyle devam etti;
“Hastamızın boynunun her iki tarafından kesilerle, sağ şah damarıyla sol şah damarı arasına suni damar yerleştirildi. Kapalı yöntemle stent işlemi sonrası ağzı kapatılması planlanan sol şah damarının kan akımının devamı sağlanmış oldu. Hastamız başarılı bu iki ameliyat sonrası taburcu oldu.”
Kaynak: İHA