Adıyaman Belediyesi’nden Anneler Günü Etkinliği

Adıyaman Belediyesi tarafından “Anneler Günü” münasebetiyle anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Adıyaman Belediyesi’nden Anneler Günü Etkinliği

Adıyaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren TOGEM tarafından düzenlenen etkinlik, TOGEM’in çok amaçlı salonunda gerçekleşti. Programa Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, AK Parti Adıyaman İl Başkanı Av. İbrahim Halil Fırat’ın eşi Emel Fırat ve çok sayıda anne katıldı.

Program kapsamında “Anneler Günü” dolayısıyla slayt sunumu yapıldı ve annelere çeşitli hediyeler verildi.

Programda anlamlı bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ Hadisi Şerifi’ni hatırlatarak, tüm annelerin her şeyin en güzeline ve en değerlisine layık olduğunu ifade etti.

Karşılıksız sevginin doruk noktasında olan tek kişinin anne olduğunu belirten Kutlu, “Bizler anne ve babamızı severken menfaat bulduğumuz oranda sevgimiz artıyor. Çok sevdiğimizi ilan ettiğimizi bazen karşılık bulamayınca veya hareketlerini beğenmeyince sevemezlik yapıyoruz. Demek ki bunların hepsi karşılık beklenen sevgiler, ama annelerin evlatlarına sevgisi her zaman karşılıksız, her zaman en üst düzeydedir. Anne sevgisi, gerektiği zaman canını bile verebilen bir duygudur. Onun için ne kadar fazla seversek, ne kadar kıymetlerini bilirsek anne hakkını ödemek mümkün değildir. Bizler, hayatta olan annelerimizin kıymetini bilelim. Çünkü daha sonra kıymetini bilmek isteseniz bile bildiremiyorsunuz. Rahmete intikal eden annelerimizi de dualarımızla, okuduğumuz Kur’an-ı Kerim’le her zaman yâd edelim” dedi.

Kaynak: İHA