Esenyurt’ta Hıdırellez ve Bahar Şenliği

Esenyurt Belediyesi tarafından Roman Kültür Evi'nde Hıdırellez ve Bahar Şenliği kutlamaları gerçekleşti.

Esenyurt’ta Hıdırellez ve Bahar Şenliği

Türk dünyasında baharın gelişi olarak kutlanan Hıdırellez Şenliği'ne, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve çok sayıda Esenyurtlu vatandaş katıldı.

“Hıdırellez ve Bahar Şenlikleri” programında Esenyurt Romanlar Derneği Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Semih Makaracı tarafından hizmetlerinden dolayı Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na çiçek takdim edildi. Programda konuşan Başkan Kadıoğlu, “Bugün hep birlikte baharın gelişini Hıdırellez şenliğimiz ile kutluyoruz. Esenyurt ’ta 10 yıldır, vatandaşlarımız için dil, din, ırk ayırımı yapmadan eşit olarak hizmet ettik. Bundan sonrada ilçemiz ve burada yaşayan insanlarımız için aynı hizmet aşkı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bahar gelişi ilçemiz için hayırlı olsun” dedi.

Açık alanda yapılması planlanan Hıdırellez ve Bahar Şenlikleri programı yoğun yağış nedeniyle Esenyurt Belediyesi Roman Kültür Evi'nde gerçekleşti. Mahalli sanatçıların sahne aldığı şenlik programında, Roman gençlerinden oluşan Küpeli Saz Gurubu’nun şarkıları ile programda renkli görüntüler dikkat çekti. Kadıoğlu ve konuklar, geleneksel Hıdırellez ateşi üzerinden atlamayı ihmal etmediler.
Kaynak: İHA