54 Yıl Boyunca Basılmayı Beklemiş Bir Romanın Yazarı

Düzceli Ulviye Kutlu 1960 yılından yazdığı ‘Hırçınlığıyla Sevdim’ adlı kitabını tam 54 yıl sonra 2014 yılında yayınlamayı başardı.

54 Yıl Boyunca Basılmayı Beklemiş Bir Romanın Yazarı

Yayınlamış olduğu “Hırçınlığıyla Sevdim” isimli kitabıyla, Düzce’nin en eski kadın yazarı olan Kutlu, henüz çocuk yaşlardayken, annesinin ani ölümüyle beraber rahatsızlanan babasının bakımını üstlendi. Yedi sene boyunca geçmek bilmeyen uzun gecelerde okuduğu romanlar, onda büyük bir yazma isteği meydana getirirken, yıllar sonra ikiz çocuklarını ayağında sallarken bu isteğini gerçekleştirdi ve bir yandan çocuklarına bakarken bir yandan da basımı 54 yıl sonra gerçekleşen “Hırçınlığıyla Sevdim” romanını yazdı. Kutlu’nun 54 yıl önce yazdığı kitabı, Mart ayında Sokak Kitapları yayın evine bastırıp okuyuculara sunmayı başardı.

DÜZCE’NİN İLK BAYAN KUAFÖRÜ
Düzce’nin en eski kadın yazarı unvanını elde eden Ülviye Kutlu, ayrıca Düzce’nin ilk kadın kuaförü unvanını da taşıyor. Zorlu geçen gençlik yıllarında, erken yaşta evlenen Kutlu, İstanbul’a gitmiş ve 1950’de İstanbul’da bir kadın kuaföründe çalışmaya başladıktan sonra belgesini almış. 1952 yılında Düzce’ye dönerek, evinin bir odasını kadın kuaförü dükkanı haline getiren Ülviye Kutlu, bu girişiminin ardından Düzce’nin ilk kadın kuaförü olmuş. Yıllarca bu mesleği sürdüren Kutlu, 7 çocuk dünyaya getirmiş ve 83 yaşında.
Kaynak: İHA