Yavru Köpeklerin Çöplüğe Terk Edildiği İddiası

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, ilçede yavru köpeklerin çöplüğe terk edildiği iddiasına ilişkin, "Bu durum çok yanlış, onlar da birer canlı, köpekleri orada ölüme terk edemeyiz" dedi.

Anlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı vatandaşların mahallelerinden topladıkları yavru köpekleri yol kenarlarında oluşan çöplüklere bıraktıkları duyumlarını aldıklarını söyledi.

Vatandaşlardan bu konuda anlayış beklediklerini ifade eden Anlayan, şöyle konuştu:
"Öncelikle çöpler bilinçsiz vatandaşlar tarafından yol kenarına dökülen çöplerdir. Vatandaşlar döküyor, bizler kaldırıyoruz. Bu sürekli olarak bu şekilde devam ediyor. Ayrıca vatandaşlar mahallelerden topladıkları köpekleri de buraya getiriyorlarmış. Bu durum çok yanlış, onlar da birer canlı, köpekleri orada ölüme terk edemeyiz. İnşallah köpek barınağını bir an önce bitiririz ve onları kurtarırız. Bu konuda vatandaşlardan anlayış bekliyoruz. Bu çöplerin yol kenarına dökülmesi ya da köpeklerin oraya terk edilmesi Fatsa'mızın adını kirletmekten öteye gitmez."
- Vatandaş tepkili
İlçede kağıt ve hurda toplama işi yapan Yunus Atar ise çoğu kez yavru köpeklerin ya açlıktan ya da araç çarpması sonucu öldüklerine şahit olduğunu dile getirdi.
Köpekleri çöplüğe terk edenlere tepki gösteren Atar, "Yavru köpekler başta olmak üzere buraya bırakılan köpekler yoldan karşıya geçerken ya da yolda oyun oynarken araçların altında kalarak ölüyorlar. Her gün onlarca köpeği yol kenarından topluyoruz. Köpekler burada ya açlıktan ölüyorlar ya da araçların altında kalarak can veriyorlar. Çöplük alanı ve ırmak boyu köpek cesetleriyle doldu taştı. Vatandaşların elini vicdanına koymasını istiyoruz ve buraya köpek bırakmamalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA