İha İlçe Muhabirinden Üretime Destek

Mucur İlçesi İhlas Haber Ajansı (İHA), muhabiri Mesut Çelik ve kuruyemişçi esnaf komşusu atık maddelerden kuluçka makinesi oluşturdu.

İha İlçe Muhabirinden Üretime Destek

Atık maddeleri bir araya getirerek kuluçka makinesi oluşturan İHA Muhabiri Mesut Çelik ve kuruyemişçi esnaf İhsan Gerikalmaz, 120 yumurta kapasitesi ile el değmeden civciv çıkartıyor.

Atık halde bulunan buzdolabından kuluçka makinesi yaparak tavuk çiftliği kurmayı hedeflediklerini söyleyen İHA Muhabiri Mesut Çelik, “Üretime destek olmak adına arkadaşım İhsan ile ne yapabiliriz ? Sorusuna cevap ararken kuluçka makinesi kurmayı ve tavuk çiftliği oluşturmayı düşündük” dedi.

Atık buzdolabı ile kuluçka makinesi oluşturan ikili otomobil silgeç motoru ve sensöründen yapılan elektrik adaptörleri, eski kameralardan temin ederek otomatik hale getirdikleri makine sayesinde 120 yumurta kapasitesine ulaşan kuluçka makinesini icat etti.

İcat ettikleri makine ile el değmeden civciv çıkarttıklarını anlatan Çelik, “ Yapmış olduğumuz makinede çok sayıda keklik ve bıldırcın üreterek doğaya gönderdik. Kendi ürettiğimiz tavuk yumurtalarından çıkan civcivleri iki yıl içerisinde damızlık hale getirerek kendi üretimimizi başardık. Şimdi üretimlerimizi arttırarak tavuk çiftliği kurmayı hayal ediyoruz.

İlçemizde gerekli birimlerle de görüşerek bilimsel destek almaya çalışıyoruz. Yaptığımız işin geri dönüşüme de katkı sağladığına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA