Hediye Edilen Akülü Araba, Engelli Kadının Yüzünü Güldürdü

Muğla'da doğuştan yürüme engelli 40 yaşındaki kadına, akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Muğla Engelliler Derneğince doğuştan yürüme engelli Fatma Öztürk'e (40), akülü tekerlekli sandalye hediye edildi. Öztürk, tekerlekli sandalyeyi kullandıktan sonra, hediye edenlere teşekkür etti.
Öztürk, 10 yıldır Muğla'da yaşadığını, dernekten kendi başına hareket edebilmek için bir hafta önce akülü tekerlekli sandalye istediğini söyledi.

Dernek yetkililerin kısa süre içerisinde çalışmaları tamamladığını belirten Öztürk, "Akülü arabayla artık kendi ihtiyaçlarımı görebileceğim. İstediğim zaman dışarıya çıkıp gezebileceğim. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Muğla Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu ise derneğin girişimi ve hayırsever vatandaşların katkıları ile temin edilen tekerlekli sandalyeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını anlattı.
Öztürk'ün de kendilerine bir hafta önce müracatta bulunduğunu bildiren Çakıroğlu, "Bir kişinin daha yüzünün gülmesine sebep oluyoruz. Dernek olarak 2007 yılından beri talepte bulunan engelli vatandaşların ihtiyaçlarını değerlendirip, hayırseverlerden temin ederek sahiplerine ulaştırıyoruz" diye konuştu.

Muğla'daki hayırseverlerin, engellilerin ihtiyaçlarının giderilmesi yönünde duyarlılık gösterdiğini vurgulayan Çakıroğlu, 5 yıl içerisinde 35 tekerlekli sandalye, 15 akülü tekerlekli sandalye dağıttıklarını dile getirdi.
Çakıroğlu, derneklerinde tekerlekli sandalye ve akülü tekerlekli sandalye bulunduğunu, ihtiyaç sahibi engellilerin rapor ve dilekçe ile başvurmaları halinde yardımcı olabileceklerini kaydetti.

Kaynak: AA