Chp Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Yapılan Saldırı

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, hiç kimsenin şiddetle sonuç alacağını düşünmemesi gerektiğini, şiddetle hiçbir yere varılamayacağını belirtti.

Hamzaçebi, TBMM'de Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya ilişkin gazetecilerin sorusunu yanıtladı.
Saldırganın Meclis'e, bir milletvekilinin referansıyla girmiş görünmediğini belirten Hamzaçebi, Meclis kayıtlarından saldırganın daha önce giriş, çıkış yapıp yapmadığını araştırdıklarını söyledi.

Hamzaçebi, politik, bilinçli bir saldırı olup olmadığına yönelik soru üzerine, bunu bilemediğini, bir yorum yapmanın erken olduğunu kaydetti.

Hukukçu, savcı kökenli milletvekillerinin konuyu ayrıca takip ettiğini, şu anda emniyet müdürlüğünde olduğunu ifade eden Hamzaçebi, parti olarak soruşturma sonucunu takip ettiklerini bildirdi.
Hamzaçebi, hiç kimsenin şiddetle sonuç alacağını düşünmemesi gerektiğini, şiddetle hiçbir yere varılamayacağını vurguladı. Hamzaçebi, "Bu bizi çok daha bilinçli ve azimli kılar" dedi.

Güvenlik zafiyeti olup olmadığına yönelik bir soruya karşılık Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantılarına girerken, miting yaparken, halkla iç içeyken özel koruma ihtiyacı duymadığını söyledi.

Hamzaçebi, Kılıçdaroğlu'nun halka yakın olmayı tercih ettiğini, bu politikanın yine devam edeceğini vurguladı.
Hamzaçebi, parlamentonun içindeki güvenliği Meclis'in emniyet amirliğinin sağladığını anımsattı.
Saldırganın, "Alperenim" dediğine yönelik iddiaların sorulması üzerine Hamzaçebi, "Bilemiyorum. Bunların hepsi ciddi şekilde soruşturulmalı, ondan sonra değerlendirilmelidir" dedi.


Kaynak: AA