Nazilli'de 'Her Çocuk Bir Fidan, Her Fidan Bir Çocuk' Etkinliği

Nazilli Zübeyde Hanım Anaokulunda düzenlenen ‘Her çocuk bir fidan, her fidan bir çocuk’ ağaç dikme etkinliği ve ‘çok amaçlı salon’ açılışı büyük bir katılımla gerçekleşti.

Nazilli'de 'Her Çocuk Bir Fidan, Her Fidan Bir Çocuk' Etkinliği

2011 yılı Şubat ayında 17 öğrenciye hizmet vererek eğitim-öğretime başlayan Zübeyde Hanım Anaokulu 3. yılında ise 150 öğrenciye hizmet vermeyi başardı. Her geçen gün artan talepleri karşılamaya çalışan Zübeyde Hanım Anaokulunda ihtiyaç haline gelen Çok Amaçlı Salon, Nazilli Kaymakamlığı aracılığıyla yaptırılırken açılış töreni ağaç dikme etkinliğiyle ayrı bir önem kazandı. Aydın İl Milli Eğitim Şube Müdürü Erhan Aydın, Nazilli İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Karacasu Milli Eğitim Müdürü Ahmet Örnekçi, Kuyucak Milli Eğitim Müdürü Murat Gürbüz, Kuyucak Milli Eğitim Şube Müdürü Yıldıray Demir, Nazilli Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk ve okul müdürleri, öğretmenleri ile öğrenci velilerinin katıldığı törende 62 tane limon fidanı da dikildi. Miniklerin halk oyunları gösterisiyle başlayan törende minikler ve protokol üyeleri ile veliler okulda hazırlanan çukurlara fidanları birlikte diktiler. Fidanlara öğrencilerin ve protokol üyelerinin isimleri verilirken, minikler fidanlara ve toprağa yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Zübeyde Hanım Anaokulu olarak sevgi ve güven ortamı içinde öğrencilerin kendine güvenen, bireysel ve toplumsal sorumluluğunun bilincinde, kültürel ve manevi değerlere saygılı, yeterliliklerinin farkında olan, problem çözme becerisine sahip yaratıcı ve başarılı öğrenciler yetiştirerek ilköğretime ve geleceğe hazırlamak üzere var gücümüzle misyonumuza uygun etkinlikler yaparak okul öncesi eğitimde kalitenin, yenilikçiliğin ve değişimin öncüsü olmak vizyonuyla çıktığımız yolda sağlam adımlarla yürüyoruz diyen Okul Müdürü Hicran Toprakçı; “Okulumuzda Her Çocuk Bir Fidan Her Fidan Bir Çocuk sloganıyla bir ağaç dikme etkinliği düzenledik. Etkinliğimizle bahçemize 62 tane limon selvi fidanı dikerek bir iz bırakmak istedik. Geleneksel olarak yaptığımız Orman Haftası Etkinlikleri çerçevesinde öğrencilerimize 150 adet çam fidanı hediye ederek çevre bilincini, ağaç sevgisini kazandırmaya çalıştık. Çünkü çocuklar bizim geleceğe gönderdiğimiz oklar. Nasıl bir gelecek istiyorsak öyle bir nesil yetiştirmeliyiz dedi.

Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Ayrıca okulumuz 2011 yılında birçok eksiğiyle açılmıştı. Geçtiğimiz üç yıl içerisinde büyük çoğunluğunu tamamladık. Çok ihtiyacımız olan çok amaçlı bir salona da bu ay kavuştuk. Bu salonda çok güzel etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Bu konuda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Kaymakamımız Mehmet Okur, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Kadir Mutlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Faruk Ercan’a öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından çok amaçlı salonun kurdelesi protokol üyeleri ve öğrenciler tarafından kesilirken, davetlilere ikramlarda bulundu.
Kaynak: İHA