Asilder Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Ödül Töreni

Ankara Gençlik Spor İzci Kulübü (ASİLDER), Ufka Yolculuk Kültür Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenledi.

Asilder Ufka Yolculuk Kültür Yarışması Ödül Töreni

Ankara Gençlik Spor İzci Kulübü’nün, Ufka Yolculuk Kültür Yarışması kapsamında düzenlediği, Kuran’ı Kerim meali yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.

Törene, ASİLDER Yönetim Kurulu üyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşu yöneticileri, dereceye giren öğrenciler ile aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Ankara Gençlik Spor İzcilik Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Mutlu Yaman, düzenlenen etkinlik ile ilgili İHA mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Yarışma için düzenlenen sınava, 70 ülkeden katılımın olduğunu vurgulayan Yaman, “Bizim amacımız insanlara kitap okutmak, bir farkındalık oluşturmak. Bunu, ödüller vererek çekici hale getirmeye çalışıyoruz. Bu seneki Kuran Meali Yarışması’na 11 bin’i Ankara’dan olmak üzere 176 bin kişi katıldı.

A,B,C ve D olmak üzere 4 farklı kategorimiz var. Bu kategoriler 14 yaş altı, 14-19 yaş arası, 19 yaş üstü gruplarından ve din görevlileri için açılan ayrı bir kategoriden oluşuyor. Bu sene ilk kez online bir sınav da yaptık. Yaklaşık 70 ülkeden bu sınava katılım oldu. İnsanlar, Kuran’ın mealini öğreniyor, okuyor ve yarışmaya katılıyor. Bu yarışma bu sene ilk defa cezaevlerinde de uygulandı. Bu Türkiye’de ilk kez yapılan bir uygulama” diye konuştu

Kaynak: İHA