Aa, 94. Kuruluş Yıl Dönümünde Fransızca Yayınına Başladı

Anadolu Ajansı (AA), 94. kuruluş yıl dönümünde yayın dilleri arasına Fransızcayı da ekledi.

AA, Cumhuriyetin ilanından önce başladığı Fransızca yayınını, bugünden itibaren Afrika'yı da kapsamına alarak tekrar hayata geçiriyor.
Türkiye'nin haklı mücadelesini dünyaya duyurmak için 1923'te başlattığı Fransızca yayınını 100| Yıl Vizyonu doğrultusunda, kuruluş yıl dönümünde tekrar hayata geçiren AA, yeni dönemde 7. yayın diliyle Afrika'daki mağdur ve mazlum kesimlerin sesi olmayı hedefliyor.
Tunus merkezli olmak üzere Cezayir, Fas, Senegal, Nijer, Fransa ve Belçika gibi Fransızca konuşulan ülkelere yayın yapmayı öngören AA, Ortadoğu ve Afrika Bölge Yayın Yönetmenliği bünyesinde başlayan Fransızca yayın ile söz konusu bölgelerde meydana gelen önemli gelişmeleri aynı anda Türkçe, Arapça, İngilizce, Rusça, Kürtçe ve Boşnakça olarak dünya medyasına ulaştırmayı hedefliyor.
3 Şubat'ta Fransızca deneme yayınına başlayan AA, Türkiye'de ve dünyada yaşanan, Fransızca konuşan ülkeleri ilgilendiren önemli ekonomik ve siyasi gelişmeleri, doğru ve tarafsız şekilde aktarabilme, aynı zamanda Afrika'daki olayları da Türk kamuoyuna ulaştırabilme gücüne sahip oldu.
Fransızca konuşulan Afrika ülkelerindeki gelişmeleri, politika, ekonomi, spor, turizm, yaşam, kültür-sanat başlıkları altında fotoğraflı ve görüntülü olarak dünyaya servis eden AA, bu haber, fotoğraf ve görüntüleri, Anadolu Ajansı'nın internet sitesi üzerinden Fransızca dil seçeneği altında takipçilerine ulaştırıyor.
AA, siyasi, ekonomik ve güncel gelişmelerin yanı sıra Fransızca yayınla Afrika'daki yatırım olanaklarını, bölgedeki politik gelişmeleri, Türkiye'nin bölgedeki ekonomik ve politik faaliyetleri ile Türk iş adamlarının yatırımlarını da yakından takip ederek, dünyaya duyurmayı hedefliyor.
Kaynak: AA