Muş'ta 'İslam Anlayışımız ve Siyasal İslamcılık' Konferansı

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Sosyal Ekonomik ve Siyasal İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nedim Macit, Türk Eğitim-Sen Muş Şubesi'nce düzenlenen konferansa katıldı.

Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi salonundaki "İslam anlayışımız ve siyasal islamcılık" konulu konferansta katılımcıları bilgilendiren Macit, İslam'ın küresel güç denkleminin, zaman zaman uluslararası politikaların bir parçası yapıldığını söyledi.

İslam'ın başına bir takım etiketlerin getirilerek, ibadet ve ahlakın dini olarak değil de toplumların belli güçler menfaatine kullanılan bir araç olarak kullanıldığının gösterilmeye çalışıldığını dile getiren Macit, günümüzde İslam'ı, bir yaşantı tarzı olarak değil de, güncel politikanın bir parçası yaparak insanların birbirini tarif etmesinin söz konusu olduğunu aktardı.
Türkiye'de son dönemlerde ortaya çıkan arızaların eleştirisini yapmak için kente geldiğini anlatan Macit, şöyle dedi:
"İslam anlayışımız derken tabi İslam'ın temel kaynaklarına dayanarak İslam'ı anlatmayı amaçlıyoruz. Siyasal İslamcılık adı altında, İslam'ı değişik etiketler altına koyarak insanları ve toplumu itham etmenin ne topluma ne de İslam'a fayda sağlamayacağını belirtmek istiyorum. Tarihte her ne zaman ki İslam siyasetin bir parçası olmuşsa, orada kavganın da bir parçası olmuştur. Bugün Türkiye'deki ihtilaf ve çatışma alanının İslam haline getirilmesi gerçekten üzücüdür. Bundan ülke ve İslam zarar görüyor. İslam tarihinde siyaset üzerinde akıtılan kan, hiçbir mesele üzerinde akıtılmamıştır."





Kaynak: AA