Azerbaycan'da Osmanlı Kıyafetleri Defilesi

Azerbaycan'da düzenlenen defilede Osmanlı rüzgarı esti.

Yunus Emre Enstitüsü Bakü Türk Kültür Merkezi ile Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından bir otelde düzenlenen defileye, Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, Azerbaycanlı milletvekilleri, diplomatik misyon temsilcileri ile sanat, iş ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Geleneksel Osmanlı kültürünü Azerbaycan'da daha iyi tanıtmak amacıyla düzenlenen defilede mankenler, Türk ezgileri eşliğinde podyuma çıktı.
Birbirinden renkli Osmanlı kıyafetleri Azerbaycanlı izleyicilerin beğenisine sunulduğu defilede, Bursa ipeğinden iğne oyası ile hazırlanmış giysiler de tanıtıldı.
Defileye yoğun ilgi gösteren davetliler, zaman zaman, çalınan mehter marşıyla tempo tuttu. Etkinlikte, Bursa Olgunlaşma Enstitüsünce tasarlanan 25 kıyafet tanıtıldı.
Finalde, bir mankenin elinde Azerbaycan bayrağıyla, diğerinin de üzerinde Türk bayrağının simgeleri ay ve yıldız bulunan kırmızı elbiseyle podyuma çıkması ayakta alkışlandı.
- "Azerbaycan ve Türkiye bayrakları bir araya geldi"
Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun, geleneksel Osmanlı kıyafetlerinden oluşan çok hoş bir defile izlediklerini belirterek, "Azerbaycan ve Türkiye bayrakları bir araya geldi. Bizim birlikteliğimizi simgeleyen o tablo, salonda büyük coşkuya neden oldu. Hepimizin içinden gelen kardeşlik hissiyatını pekiştiren bir tablo oldu. Çok mutlu oldum ve gurur duydum" dedi.

Bakü Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Ali Cura, dost ve kardeş Azerbaycan halkının Osmanlı tarihine büyük ilgi duyduğunu ifade ederek, "Bugün, Osmanlı tarihi boyunca, hem saraylarda giyilen hem de halkın giydiği kıyafetleri muhteşem bir defileyle Azerbaycanlı kardeşlerimizin beğenisine sunduk. Onların da defileyi çok beğendikleri izlenimini görüyoruz. Bundan ayrıca memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA